Digidexo.com

Pille Effekter

Pille Effekter


P-piller er en av de mest effektive former for prevensjon, med bare 1 av 100 kvinner som tar p-piller hver dag å bli gravid mens du bruker dem. Ifølge National Center for Health Statistics, de er også den mest populære formen for prevensjon i USA, tatt med over 30 prosent av kvinner som bruker prevensjon.

Det finnes flere ulike typer p-piller tilgjengelig, alle vurderes relativt trygt for de fleste kvinner. Likevel er det viktig å være klar over mulige uønskede bivirkninger når du velger hvilken prevensjon metoden er best for deg. Diskuter risikoen og fordelene av p-piller med legen din før du bestemmer.

Short-Term Effekter

Begynner noen hormonell prevensjon diett kan føre til kortvarige bivirkninger som kroppen justerer seg til hormonene. Symptomene varierer avhengig av hva slags p-piller du tar, men de vanligste klagene er blødning mellom perioder, ømme bryster og kvalme. Hvis symptomene er alvorlige, eller vare lenger enn tre måneder, bør du snakke med legen din om alternative former for prevensjon.

Vektøkning

Vektøkning har lenge vært spioneringen som en negativ bivirkning av p-piller, men ifølge Mayo Clinic, økt vannretensjon er den virkelige skyldige. Østrogen i p-piller fører til fettcellene til å hovne opp, slik at du ser og føles større, spesielt rundt bryster, hofter og lår. Valg av en pille med en lavere dose av østrogen kan lindre denne effekten.

Blood Pressure

P-piller kan øke blodtrykket, og jo lenger du tar dem, jo ​​mer sannsynlig er det å utvikle høyt blodtrykk. Har blodtrykket kontrolleres regelmessig mens du er på pillen, for å sørge for at den holder seg på et sunt rekkevidde. Hvis du allerede sliter med høyt blodtrykk, kan en annen type prevensjon være et bedre valg for deg.

Kreft

Langvarig bruk av p-piller øker sannsynligheten for å få livmorhals og leverkreft, og senker risikoen for å utvikle eggstokkreft og livmorkreft. Det er usikkert om å ta p-piller signifikant påvirker sannsynligheten for å utvikle brystkreft, men noen økt risiko svinner over tid. Ti år etter går av p-piller, er risikoen for å utvikle brystkreft som ikke er større enn hvis du aldri hadde tatt dem.

Cardiovascular Disease

Reproduktive hormoner kan ha en stor innvirkning på det kardiovaskulære systemet. Lavt østrogennivå bidra til jevning og herding av blodårene, men tar tilskudd av østrogen øker risikoen for blodpropp. Både øke risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag.

Hvis du røyker og er over 35 år, eller har høy risiko for kardiovaskulær sykdom av andre grunner, bør du vurdere ulike former for prevensjon. Hvis du bestemmer deg for å ta p-piller, har legen din overvåke deg nøye.