Digidexo.com

Hva Frukt og grønnsaker bør du spise for å hindre Tynning Hair?

Hva Frukt og grønnsaker bør du spise for å hindre Tynning Hair?


Tynt hår kan oppstå fra en rekke forhold, blant annet hormon endringer, stress, utilstrekkelig protein og dårlig kosthold, høyt blodtrykk, sykdom eller visse medisiner. En diett av svært bearbeidet mat kan, over tid, gjør blodet surt og føre til tynt hår. Frukt og grønnsaker inneholder visse næringsstoffer og antioksidanter som kan bidra til å gi beskyttelse for hårsekkene og stimulerer hårvekst. Iverksette tiltak for å forebygge tynt hår ved å inkludere næringsrike frukter og grønnsaker som støtter sunt hår i det daglige måltid diett.

Frukt

Spis frukt som inneholder mineralet sink for å hindre tynt hår. Sink er ansvarlig for DNA produksjon, noe som bidrar til å fremme veksten av sunne hårsekker. Sink-rik frukt inkluderer grapefrukt, bananer, bjørnebær, dadler, fiken og tørkede aprikoser.

Frukt som inneholder biotin er viktig for riktig hår-follicle næring. Ifølge University of Maryland Medical Center, har denne B-vitamin har vist seg å redusere hårtap hos både barn og voksne. Inkluderer frukt som inneholder mye biotin i din daglige måltidsplan, som sitroner, epler, røde rips, druer, kirsebær og bringebær.

Aksje opp på frukt som inneholder folsyre. Folsyre regulerer kroppens DNA og RNA, og en mangel kan bidra til tynt hår. Gjøre frukt smoothies og shakes med jordbær, bjørnebær, cantaloupes og appelsiner.

Fyll kjøleskapet med hår-beskyttende frukt som inneholder antioksidanten vitamin C. Vitamin C bidrar til å produsere og vedlikeholde sunn kollagen, som er bindevevet i håret. Forberede en fruktsalat med vitamin C-rik sitroner, fersken, appelsiner, druer og limes. Kombiner sitrusfrukter å lage en næringsrik bandasje over dine viktigste hovedretter og siden retter. Nyte ferske vannmelon skiver som en vitamin C-fylt snack.

Grønnsaker

Legg mer grønnsaker til kosthold som inneholder vitamin E. Vitamin E har antioksidant egenskaper som bidrar til å opprettholde integriteten til cellemembraner i hårsekkene. Tilberede retter ved hjelp av vitamin E-rik grønnsaker, for eksempel asparges, brokkoli, blomkål og purre. Du kan også bruke oljer som er høy i vitamin E, som mais og palmeolje, for matlaging og lage salatdressinger.

Velg grønnsaker med høye nivåer av vitamin A. Vitamin A beskytter hårsekkceller mot skader forårsaket av frie radikaler. Grønnsaker som er jam-fullpakket med vitamin A blant annet squash, erter, spinat og gulrøtter, som du kan dampe, steke i olje eller bruke rå i salater.

Innlemme grønnsaker som inneholder kalsium i dine måltider. Kalsium stimulerer celle meklere som fremmer sunne hårsekker. Legg grønnkål, sennep greener, selleri, grønne grønnsaker, rosenkål, og grønne bønner til salater, supper og stuinger.

Prøv å lage friske grønnsaker juice for en rask og enkel måte å skaffe gunstige næringsstoffer.