Digidexo.com

Medisin og piller som forårsaker kløe

Kløe som en bivirkning

Folk som tar legemidler må lese nøye instruksjoner og informasjon om medisinen før de starter noen løpet av behandlingen. Problemer å være klar over er: de riktige ganger for å ta medisiner (før eller etter mat), mulige interaksjoner med andre legemidler eller urter som brukes og mulige bivirkninger av medisinen. Kløe er en ubehagelig reaksjon som er forårsaket av mange medisiner.

Penicillin og sulfonamider

Kløe ofte forekommer som en følge av en allergisk reaksjon. Penicillin og sulfonamider er to av de vanligste antibiotika som brukes i dag, men en betydelig andel av befolkningen er allergisk mot dem. Reaksjoner på denne allergien kan være ganske alvorlig, men for de fleste allergiske mennesker kløe er den første indikasjonen på at en allergi er til stede. Pasienter bør nøye overvåke eventuelle kløe effekter når du tar penicillin og sulfonamider. Dersom allergi ikke er identifisert, og disse medikamentene administreres en gang, kan den neste reaksjonen være mye mer alvorlig.

Isoniazid

Isoniazid tas som en tablett eller en sirup til å behandle tuberkulose og hemme utviklingen av tuberkulosebakterier hos personer som har vært i kontakt med noen som har tuberkulose. Isoniazid er en sterk medisin og blant de mange advarsler og bivirkninger av isoniazid er kløende utslett. Farmasøyter og leger advarer alle som tar Isoniazid og opplever noen bivirkning, inkludert kløe, å umiddelbart kontakte lege, slik at fortsatt bruk av stoffet kan bli nøye overvåket.

Overforbruk av vitamin A

Av spesiell notatet er kløe som kan oppstå fra å ta store doser av vitamin A. Med populariteten til vitamintilskudd som helse hjelpemidler, mange mennesker ikke vurdere de negative virkningene som bruken av disse vitaminer kan forårsake. Du kan få for mye av en god ting når det gjelder vitaminer, og resultatet er hypervitaminosis, en overdose av vitamin. Overforbruk av vitamin A kan føre til toksisitet som kan føre til, blant mange andre bivirkninger, kløe og flassende hud. Hypervitamintosis av vitamin A behandles ved å stoppe bruken av vitamin. Heldigvis er bivirkninger av vitamin A overforbruk nesten alltid reversert.

Viktigheten av Awareness

Forbrukere og pasienter må ta ansvar for egen helse, og dette inkluderer å forske på medisiner som de er foreskrevet. En ansvarlig person vil nøye merke til de riktige doser og ganger at hun er ment å ta henne medisiner og vil være oppmerksom på eventuelle bivirkninger, som for eksempel kløe, slik at det kan rapporteres til legen hennes. Pasient årvåkenhet i å identifisere bivirkninger kan, i slutten, bistand helsepersonell i å holde henne frisk.