Digidexo.com

Hva er årsakene til Spider Vener i brystene?

Årer kan "bule med dammer av blod" hvis de ikke klarer å sirkulere blodet, ifølge MedicineNet.com. Når venene bule de blir synlige blodkar kalles åreknuter eller "edderkopp årer."

Åreknuter eller edderkopp årer

Ifølge MedicineNet.com, kan edderkopp årer vises på hudens overflate som ser ut som fine linjer i en "web-lignende labyrint." Spider årer er mer vanlig i lår, ankler og føtter, men de kan også vises på forsiden og noen ganger brystene.

Hvem får edderkopp årer?

Menn og kvinner i alle aldre kan få edderkopp årer; Men de fleste rammer kvinner i fertil år og eldre, ifølge MedicineNet.com. Omtrent 10 prosent til 15 prosent av mennene og 20 prosent til 25 prosent av kvinner lider av åreknuter. Andre risikofaktorer inkluderer vektøkning, en stillesittende livsstil, langvarig stående og graviditet.

Hva som forårsaker edderkopp årer?

I noen tilfeller kan svakheter i vein vegger forårsake pooling av blod. Dette vil gjøre at blodårene bli svakere, noe som fører til blodet i venene til å øke, noe som fører til åreknuter.

Symptomer

Noen vanlige symptomer utover det fysiske utseende edderkopp årer i brystene inkluderer verkende, kramper, kløe, hevelse og tretthet.

Behandlinger

Det er flere behandlinger som er tilgjengelige for edderkopp årer, avhengig av størrelsen av venene, symptomer, hvis noen, og plasseringen av årer. Behandlinger kan omfatte kompresjonsstrømper, scierotherapy (injisere en væske inn i venen), laser terapi og kirurgi for å fjerne åreknuter. Imidlertid er behandling ikke er nødvendig, siden den er hovedsaklig et kosmetisk problem.