Digidexo.com

Eldre Dental Implant Problemer

Eldre Dental Implant Problemer


I 2007 uttalte en pressemelding fra American Academy of Implant Dentistry at etter hvert som befolkningen eldes, vil tannleger se en økning i antall eldre pasienter som søker tannimplantater, men medisinske tilstander oppleves av eldre krever kompleks behandling.

Historie

Dr. PI Brannemark oppfant den moderne tannimplantat i 1950, men tannimplantater spore tilbake til gamle egypterne som erstattet manglende tenner med skjell og dyrebein. I september 2007 utgaven av "Journal of American Dental Association," Dr. Ronald L. Ettinger sier at til tross for tilgjengeligheten av tannimplantater i det siste, tannleger rutinemessig foreskrevet proteser for eldre pasienter.

Typer problemer

Sykdommer assosiert med aldring kan påvirke tann implantasjon. For eksempel, fordi tannimplantater er avhengige av friske bein å gi en sikker base, pasienter med osteoporose kan ikke være gode kandidater for tannimplantater. I tillegg kan reseptbelagte legemidler for diabetes, hjertesykdommer og leddgikt føre muntlige helseproblemer.

Løsninger

For å overvinne problemer knyttet til aldring, råder Dr. Clark M. Stanford tannleger å vurdere en geriatrisk pasientens medisinske tilstander før implantatbehandling og rådføre seg med sine omsorgspersoner.