Digidexo.com

Trygge måter å løfte og bære tunge gjenstander

Trygge måter å løfte og bære tunge gjenstander


Uriktig løfting av tunge gjenstander kan føre til ryggskader. Kontorarbeidere som ønsker å unngå skader fra belastning eller overanstrengelse trenger å øve grunnleggende sikkerhetsrutiner slik at de trygt kan løfte og bære tunge gjenstander. Mens ingen aktivitet er risikofritt, med riktig planlegging og prosedyre, kan du redusere risikoen for skader fra tunge løft.

Evaluere objektet før du løfter

Kanskje den viktigste oppgaven når løfte og bære tunge gjenstander skjer før du plukke noe opp. Før du løfter en gjenstand, vurdere hvor tungt det er. Hvis du er usikker, kan du prøve å vippe det på sin side for å se om du enkelt kan flytte den. Finn ut om du trygt kan løfte den alene, eller hvis du trenger hjelp. Sørg for at objektet kan gripes lett; uregelmessig formede objekter kan kreve håndtak eller stropper for sikker løfting.

Bestem Hvordan Løft Object

Når du har bestemt belastningen kan trygt løftes, bestemme hvordan best å nærme objektet. Hvis elementet er på en hylle over hodet, bruke stige for å komme til objektet i stedet for å nå opp over hodet. Hvis objektet er på bakken, stå vendt elementet og skreve det. Bend med bena for å nå objektet og heis. Løft aldri fra sittende stilling.

Bruk Assistanse

Aldri vær redd for å spørre om hjelp løfte en tung gjenstand. Det er tryggere å løfte et objekt med en partner eller ved å bruke en dolly, gaffeltruck eller vogn enn å bære en altfor tung gjenstand selv. Når du arbeider med en annen person, velger en person til å lede løfte og bæring. Hvis du bruker en dolly eller gaffeltruck, sikre elementet på plass og skyv - ikke trekk - objektet til sin destinasjon.

Forbered din vei

Enten du er bærer en gjenstand alene, med en partner eller bruker en vogn for å få hjelp, er det viktig å forberede banen før du begynner. Kontroller at du har nok plass rundt objektet for å sikkert kunne løfte den. Bestemme hvilken vei de skal ta når du bærer objektet og sikre at det er nok klaring for å komme gjennom. Fjern eventuelle farer som løse kabler for ledninger før du fortsetter.