Digidexo.com

Årsaker til fatty leversykdom

Etter rutinebloodwork, kan legen din fortelle deg at du har ikke-alkoholisk fettleversykdom, noe som resulterer fra forhold som fører til for mye fett å hope seg opp i leveren din. Selv om du kanskje ikke har noen symptomer på leversykdom, kan denne tilstanden føre til svikt i leveren din hvis du ikke tar skritt som å spise et sunt kosthold og trener regelmessig. Vurdere denne informasjonen fra Mayo Clinic om årsakene til fatty leversykdom.

Høy Kolesterol

Høyt kolesterol, spesielt høyt dårlige kolesterolet, kan føre til at du utvikler fatty leversykdom selv i ung alder.

Høye triglyserider

Triglyserider kan bygge til høye nivåer i blodet som et resultat av å spise mat med høyt mettet fett, og kan føre til at du utvikler fatty leversykdom.

Fedme

Å være overvektig setter stress på leveren, som kanskje ikke er i stand til å bryte ned alle fett du spiser i mat, som fører til en opphopning av fett i leveren.

Diabetes

Diabetes kan føre til at du utvikler fatty leversykdom som følge av ubalanser i enzymer som trengs for å bryte ned fett du spiser fra matvarer.

Gastric bypass kirurgi

Gastric bypass kirurgi kan føre til fett å hope seg opp i leveren din hvis du ikke holder seg til en streng diett som foreskrevet av legen din.

Rapid Vekttap

Å miste mer enn 2 kg. per uke, mens slanking eller som et resultat av en alvorlig sykdom kan føre til at du utvikler fatty leversykdom.

Gift

Giftige kjemikalier som plantevernmidler, ugressmidler og produksjons kjemikalier kan påvirke funksjonen til leveren og føre til fettlever sykdom.