Digidexo.com

Hvordan identifisere Typer av rhinitt

Hvordan identifisere Typer av rhinitt


De fleste tenker på sesongmessige allergier når de hører ordet rhinitt. Selv om det meste korrekt, er det også ikke-allergisk rhinitt. Begge er ubehagelig, men for effektiv langtidsbehandling er det best å identifisere hvilken type rhinitt du lider av.

Bruksanvisning

Spor rhinitt reaksjon for å avgjøre hvorvidt er en vanlig forkjølelse eller rhinitt. Ved noen anledninger, de to vise lignende symptomer, men årsakene og behandlinger forskjellig. En kald vil til slutt gå bort, men rhinitt av allergi oppstår på nytt hver gang allergi trigger er nær.

•  Bestem hva som forårsaker rhinitt. Hvis det er en allergi, og deretter finne ut hva du er allergisk mot. Spore når symptomene dukker opp og forsøke å finne en årsak og påvirke forholdet mellom avtrekkeren og reaksjonen. Men hvis det rhinitt er ikke en allergisk reaksjon, er det på tide å undersøke litt videre for å finne ut årsaken.

•  Finn ut om du er smittsom. En overførbar virus eller bakteriell infeksjon kan føre til ikke-allergisk rhinitt. Hvis du er smittsom, ta de riktige forholdsregler for å unngå å smitte de rundt deg.

Sjekk om t her er en nasal obstruksjon. Dette er viktig å identifisere, slik at du kan utelukke å ta unødvendige medisiner. Hvis du har forstørret adenoids eller en merkelig septum, trenger du en kirurgisk, ikke en medisinsk løsning på problemet.

Vurdere symptomene for å se om det er vasomotorisk rhinitt. Triggere som temperatur / fuktighet endringer eller irritanter som sigarettrøyk, følelsesmessige traumer eller visse typer lukt forårsaker vasomotorisk rhinitt. Denne typen rhinitt ikke helt faller inn i kald eller allergi kategori og krever nøye sporing å merke symptom utløser.

Tips og advarsler

  • Leger bruke en rekke metoder for å identifisere typen og årsaken til rhinitt. Tester som allergi hud tester, analyse av nese slim, og fysisk eksamener er noen av metodene leger utnytte. Hvis du lider med rhinitt, er det best å få det riktig diagnostisert så tidlig som mulig.