Digidexo.com

Årsaker til Spinal leddgikt

Artritt i ryggraden, som også er referert til som degenerativ sykdom disk, er en progressiv sykdom i leddene som forårsaker symptomer som smerte og stivhet. Spinal leddgikt er mer vanlig blant eldre mennesker, og mennesker med leddgikt i ryggraden kan også oppleve leddgikt av andre ledd, herunder knær, hofter, albuer, skuldre og håndledd. Tenk på dette informasjon avledet fra Mayo Clinic og National Institute of leddgikt og muskel-og hudsykdommer om årsakene til spinal artritt.

Age

Ifølge Mayo Clinic, selv om leddgikt i ryggraden ikke er en normal del av å bli eldre, øker økt alder sjansen for å utvikle det. Mange år med normal bruk og aktivitet kan slites ned brusk mellom leddene og forårsake spinal artritt. Arbeide en anstrengende jobb eller deltar i livskraftige hobbyer som bowling eller golf kan bidra til leddgikt i ryggraden under alderdom.

Arvelighet

Personer med en familie historie av leddgikt kan være mer sannsynlig å få tilstanden selv. Ifølge Mayo Clinic, noen arvet tilstander som beindeformiteter og brusk lidelser kan være en årsak til leddgikt i ryggraden. I tillegg, kvinner er mer sannsynlig å utvikle leddgikt enn menn.

Immune Disorders

Ifølge National Institute of leddgikt og muskel-og hudsykdommer, kan forstyrrelser i immunsystemet som fører til at kroppen angriper seg selv føre til en type leddgikt i ryggraden kalt revmatoid artritt. Revmatoid artritt vanligvis påvirker par av skjøter, men det kan forekomme i den øvre rygg og nakkeområdet også. En familiehistorie med revmatoid artritt kan øke sjansen for å få tilstanden, og livet forandrer eksempel graviditet kan utløse angrep.

Skader

Ifølge Mayo Clinic, kan en skade på ryggraden forårsake utvikling av slitasjegikt i rygg leddene som en komplikasjon til traumer. En plutselig skade som en bilulykke eller fall kan føre til rygg leddgikt, spesielt hos personer som har andre risikofaktorer for leddgikt. Bone tilstander som osteoporose og gikt kan føre til indre skader i bein som gjør spinal artritt mer sannsynlig å utvikle.

Overvekt

Ifølge Mayo Clinic, overvekt legger mer press på leddene enn de kan håndtere, og med tid kan dette føre til leddgikt. Leddgikt i ryggraden hos personer som er overvektige kan bli forverret ved å være stillesittende og sitter i samme stilling over lengre tid. Folk som er overvektige er også mer sannsynlig å få leddgikt i andre ledd, herunder knær og hofter.

Psoriasis

Psoriasis er en langvarig hud tilstand, og det kan utløse en type artritt referert til som psoriatisk artritt som kan påvirke leddene, inkludert de i ryggraden. Psoriasis er en autoimmun lidelse, og den kan utløses av stress, sykdommer og infeksjoner. Ifølge Mayo Clinic, personer med en familie historie av psoriasis er også større sannsynlighet for å utvikle psoriasis artritt.