Digidexo.com

Lese blodprøveresultater

Lese blodprøveresultater

Introduksjon

Blodprøver er et viktig diagnostisk verktøy som brukes av medisinske fagfolk over hele verden. Disse test kan oppdage alt fra risiko for hjertesykdommer til spor av ulovlige rusmidler i systemet. Når du får blodprøvene kopiere det kan være forvirrende å forstå hvordan å lese dem riktig.

Glukose

En glukose blodprøve måle mengden av sukker i blodet. Dette er et nøyaktig mål å bidra til å diagnostisere risiko for sykdommer som diabetes. Normale fastende glukosenivåer faller mellom 60 og 100. Et nivå på 100 til 125 er betraktet i fare for diabetes. Og American Diabetes Association sier at alt over 125 regnes som en diabetiker nivå.

Blood Fat

Blod fett tester, eller kolesterol testing, er en vanlig blodprøve for å fastslå risiko for hjertesykdom eller hjerteinfarkt. Denne testen fokuserer på dine gode kolesterolet (HDL) og dine dårlige kolesterolet (LDL). Sunne kolesterolet bør lese mindre enn 200, med LDL kolesterol på et nivå mindre enn 100, ifølge National Hjerte Lung and Blood Institute. Hvis LDL-kolesterolet er over 160 din lege vil ønske å ta forebyggende tiltak som for eksempel en streng diett og kolesterolsenkende medisiner.

Triglyserider

Triglyserider er ofte testet på samme tid som en blodfett. Triglyserider er en type fett som hvis den finnes i høy nok konsentrasjon i blodet kan forårsake hjertesykdom og pankreatitt. En frisk triglyseridnivå er under 150 mg / dl. En avlesning på over 500 mg / dl viser en høy risiko for hjertesykdom og krever umiddelbar handling for å senke disse nivåer.

Complete Blood Count

En komplett blodprosent test, eller CBC, måler mengden av blodceller for tiden aktive i systemet. En CBC ser på en rekke ting. Først av alt en CBC ser på hvite blodceller (WBC). En høy WBC betyr at du mulig står overfor en infeksjon eller i sjeldne tilfeller av leukemi. En lav blodlegemer kan bety blod marg problem eller i ekstremt sjeldne tilfeller en HIV / AIDS-smitte. Et annet tall som en CBC ser på er en trombocytter (PLT). Dine blodplater er ansvarlig for å hjelpe koagulere kroppen din når det er blødning. Et lavt antall blodplater kan være farlig som du kan miste mye blod ganske raskt hvis du har en skade som fører blod tap. Et høyt antall trombocytter kan også være en problemer som det kan forårsake blodpropp som i noen tilfeller kan drepe deg.