Digidexo.com

Hvordan vite den beste tiden å ha Carpal Tunnel kirurgi

Hvordan vite den beste tiden å ha Carpal Tunnel kirurgi


Hvis du har brukt opp alle andre veier for å lindre ubehaget ved carpal tunnel syndrom, kan du spørre deg selv: "Når er den beste tiden å ha carpal tunnel kirurgi?" Bare du og din lege kan svare på dette spørsmålet, men her er noen trinn for å hjelpe deg med dette vedtaket.

Bruksanvisning

•  Planlegg din kirurgi før tilstanden din forverres. Hvis kirurgi er det eneste alternativet, en prosedyre så tidlig som mulig vil bidra til å hindre nerveskader og betennelser fra trykket av carpal ligament.

Se på arbeidsplanen. Hvis du jobber i en jobb som er forutsigbart travlere i visse tider av året, planlegge operasjonen på slutten av en av de travle sykluser, slik at du kan rehabilitere på en anbefalt tempo.

Ta kontakt med venner og familie. Hvis en eller begge hendene har begrenset fleksibilitet og funksjon mens du gjenopprette, vil du trenger hjelp av familie og venner for å få til avtaler på din lege og fysioterapeut kontorer samt gjøre andre ærend.

Snakk med legen din. De vil være i stand til å fortelle deg når det er mest fordelaktig å ha operasjonen basert på alvorlighetsgraden av din tilstand. De kan være fleksible på dette, men hvis de foreslår at tiltak iverksettes så raskt som mulig, er det sannsynlig å være formildende omstendigheter som avgjør deres følelse av at det haster.

Tenk på din generelle helse. Hvis du har andre alternativer enn carpal tunnel syndrom på det tidspunktet du ønsker å planlegge kirurgi plager, kan det være lurt å revurdere. For best mulig resultat, bør du være sunn når du har kirurgi.

Tips og advarsler

  • Vurdere en tidlig morgen avtale. Studier tyder på at folk opplever mindre smerte i morgen enn de gjør på et annet tidspunkt på dagen. Hvis bedøvelsen slites av i morgentimene, vil du trenge mindre medisiner for å lindre smerter i hele resten av dagen.
  • Enhver carpal tunnel kirurgi bærer risikoen for infeksjon, samt muligheten for permanent nedsatt funksjon ved å skade median nerve. Spør legen din om risikoen, slik at du kan veie alternativene og ta den beste beslutningen.