Digidexo.com

High Blood Sugar vs. lavt blodsukker

Lave og høye blodsukkernivåer kan føre til alvorlige helseproblemer. Hver tilstand kan være et symptom av diabetes; Men det er betydelige forskjeller mellom de to sykdommene.

Lavt blodsukker (hypoglykemi)

Hypoglykemi er forårsaket av lave nivåer av blodsukkeret i kroppen; Tilstanden rammer diabetikere og nondiabetics. Rask mat, stivelse og enkle sukkerarter er stifter i det moderne kostholdet, og de har økt forekomst av hypoglykemi.

High Blood Sugar (hyperglykemi)

Hyperglykemi er forårsaket av høye nivåer av glukose i blodet; Tilstanden rammer diabetikere. Blodsukkeret løfter når kroppen slutter å produsere insulin (type 1 diabetes), eller hvis kroppen ikke reagerer på insulin produksjon (type 2 diabetes).

Hypoglykemi Symptomer

Hypoglykemi senker blodstrømmen til hjernen og kan svekke dets funksjon sterkt. Personer som lider av hypoglykemi kan bli forvirret, har synsproblemer, oppleve angst, unormal adferd og økt sult nivåer.

Hyperglykemi Symptomer

Hyperglykemiske mennesker opplever hyppig vannlating som også øker tørsten. Vekttap, tretthet, mørkere hud og tåkesyn er symptomer på hyperglykemi.

Hypoglykemi Treatment

Medikamenter som øker blodsukkernivået er brukt for å behandle tilstanden; i tillegg, dietter som er rik på frukt, grønnsaker, nøtter, komplekse karbohydrater, protein og fiber hjelp raise blodsukker. Imidlertid må diabetikere unngå å heve blodsukkernivået for høyt.

Hyperglykemi Treatment

Hyperglykemi er behandlet gjennom sunt kosthold, økt fysisk aktivitet, vekttap, diabetes medisiner, stress reduksjon og daglig blodsukker overvåking.