Digidexo.com

Årsaker til skadet Facial Nerve

Det er to hovedansiktsnerver som kjører på hver side av hodet. Disse nervene kontrollere musklene som muliggjør en person å smil, rynke, spisser, rynke pannen og nesen, kontroll smak på siden av tungen og kontrollere spyttkjertlene. Unødvendig å si, disse er svært viktige nerver. Hvis ansikts nerver blir skadet, er delvis eller total lammelse mulig.

Hvor er ansikts Nerver

De to ansikts nerver begynner i hjernen, reise gjennom øregangen og armen ut i mindre nerver i hele ansiktet. Hver av disse ansikts nerver og grener er alle viktige og alle spiller en viktig rolle. Ansiktsnerveskader kan være skjemmende, avhengig av hvilken ansikts nerver er skadet. I tillegg til lammelser, svakhet kan være til stede, øyne ikke lukkes ordentlig eller munnen siger ned. Det er flere forskjellige årsaker til ansiktsnerveskader.

Årsaker til Skade

Den mest grunnleggende årsaken er en hevelse på nervene selv. Dette kan være forårsaket av noen traume mot hodet eller ansiktet. Men de vanligste traumer grunner vil omfatte fødselsskader, mellomøret infeksjoner og en viss viral infeksjon som kalles Bells parese. Bells parese påvirker bare den ene siden av ansiktet og ligner symptomene på hjerneslag og slår lag 40.000 amerikanere hvert år. Slag mot ansiktet og hodet kan også føre til ansiktsnerveskader. (Se Resources.)

Andre årsaker

Andre årsaker kan være fjerning av tumorer i ansiktet eller skåret ut hudkreft. Noen ganger er det nødvendig å skjære gjennom nerve for å fjerne alt av ansiktshuden kreft eller svulster som er til stede.

Testing

Leger vil utføre en rekke små tester i første omgang å fastslå omfanget av ansiktsnerveskader. Disse små testene vil inneholde en salt / sukker test på tungen, rive duct produksjon, spyttproduksjon og øre bevegelse. Denne fremgangsmåten kalles en topografiske lokalisering. En mer detaljert test vil være en EMG samt en CAT scan eller MR. Disse testene vil avgjøre hvor omfattende skaden er.

Reparere Facial Nerve Damage

Noen ansiktsnerveskader vil etter hvert reparere seg selv, men i tilfelle av skader som ikke gjør det, kan en Otolaryngologist kirurgisk reparere noen ansiktsnerveskader. Dette kan omfatte å slippe en nerve som er fanget av en eller annen grunn, og kan ikke motta impulssignal fra hjernen eller tilkobles en brutt nerve. Dette er viktig som mange ansiktsnerveskader problemer ikke vil reparere seg selv. (For mer informasjon, gå til Resource oppført for en mer komplett guide til ansiktsnerveskader.)