Digidexo.com

The History of Forensic Dentistry

The History of Forensic Dentistry


Forensic tannbehandling eller odontologi er identifisering av en kriminell eller en avdød person ved sine tenner eller teethmarks. Historier om å etablere identiteten til et lik når små restene av kroppen går tilbake så tidlig som det første århundre e.Kr.. I dag er rettsmedisinske odontologi vanligvis brukes i tilfeller av John eller Jane Does (uidentifiserte likene), massedød der levningene blir blandet sammen, eller i tilfeller der de menneskelige levninger blir nedbrutt eller uidentifiserbare grunn til alvorlig skade. Forensic odontologi brukes også til å identifisere kriminelle av sine teethmarks, vanligvis i angreps ofre.

Tidlig Forensic odontologi

Den første essay om emnet av rettsmedisinske odontologi ble skrevet i 1898 av cubansk-fødte Dr. Oscar Amoedo i Paris. Tittelen "Dental Arts and Legal Medicine," boka ga de første bilder og tekst knyttet til identifisering av ukjente organer, noe som gjør Amoedo grunnleggeren av moderne rettsmedisinske tannbehandling.

Først Forensic odontologi Identification

Det første mennesket forblir hell identifisert ved hjelp av rettsmedisinske odontologi var 126 parisere drept da Bazar de la Charité brant ned 4. mai 1897. Teateret deltakere ble drept da brannfarlig eter-oksygen film antent inne i en projektor, noe som resulterer i en ekstremt rask og ødeleggende brann. Alle bortsett fra 30 av ofrene ble vellykket identifisert av deres klær eller smykker. En av de uidentifiserte ofrene, Duchesse d'Alencon, datter av hertugen av Bayern, ble senere identifisert av Albert Haus hjelp tidlig, detaljerte dental poster tatt av Dr. Isaac B. Davenport.

Første Identification komiteer

Norge etablerte de første rettsmedisinske odontologi identifikasjons komiteer i 1945 for å undersøke åsteder med flere ofre. Hver komité besto av en politimann, en tannlege og en lege som arbeider sammen for å identifisere den avdøde. Et offer kan bare bli formelt identifisert dersom alle tre medlemmene var enige. I tilfeller der kroppen ikke kan identifiseres, dental inntrykk var å bli tatt fra offeret. Disse tidlige norske identifikasjons komiteer gitt prinsipper som ligger til grunn katastrofe offer identifikasjon til denne dag.

Første nordamerikanske Conviction

Den første kriminell overbevisning i Nord-Amerika til funksjonen bevis i form av rettsmedisinsk odontologi var at av Wayne Boden i 1972. Dømt til tre livstidsdommer for drapet på fire kanadiske kvinner, Boden rettssaken omtalt bevis fra orthodontist Gordon Swann som var i stand til å koble bite merker på ofrene til Boden tenner. Swann var i kontakt med J. Edgar Hoover før rettssaken og ble sendt til England for å møte med eksperter på rettsmedisinske odontologi.

Age Identification

Forensic odontologi kan også brukes for å bestemme alder av en avdød person. I 1991 rapporterte Dr. Mark Skinner og professor Gail Anderson fra Simon Fraser University, Canada, tilfelle av en Native-amerikanske barn som kraniet ble oppdaget i British Columbia, Canada. Barnets alder ble bestemt gjennom undersøkelse av tannemaljen, så vel som stress markører i tennene som ble korrelert til tilfeller av stress i barnets liv.