Digidexo.com

Kalsium & Kidney Stone Diet

Nyrestein, som oftest danner fra kalsium og / eller oksalat krystall buildup i nyrene, er relativt vanlig. Det er mange måter å behandle nyrestein som ikke involverer invasiv kirurgi. Visse typer spesielle dietter og medisiner kan bidra til å passere nyrestein. Pass på å drikke rikelig med vann assists i forbifarten nyrestein. Sukker-fri naturlig lemonade hjelper også i forbifarten nyrestein. Som om mer kalsium i en diett eller mindre hjelper folk ikke utvikle nyrestein, det er forskjellige syn på saken.

Kalsium, oksalat, og Stones

Med høy-protein diett, er overflødig kalsium opprettet i urinen. Dette kan føre til at kalsium nyrestein. Å vite hvilken type nyrestein du har er nøkkelen til å forstå hva slags kosttilskudd tiltak kan iverksettes for å unngå å få flere steiner. Uansett hvilken typer stein en person er utsatt for å få, drikke masse vann er nødvendig. Dietter som unngår de typer proteiner som finnes i rødt kjøtt, ost, meieriprodukter, tofu, nøtter og egg er vanligvis anbefales.

Dietter for å redusere produksjonen av kalsium nyrestein kan redusere eller eliminere saltinntaket.

Spør legen om du bør øke inntaket av kalsium, senke den, eller opprettholde en normal mengde i kosten. Nyere studier på selve inntaket av kalsium og dens virkninger på nyrestein har variert. År siden, leger mente at å senke kalsiuminntak var best for folk som hadde hatt kalsium nyrestein. Andre leger mener at å legge mer kalsium i kostholdet kan hjelpe. Ulike studier har vist at regelmessig mengder kalsium i kosten er best for mennesker utsatt for nyrestein. Så langt er den viktigste faktor protein som har vist seg å bidra til kalsium nyrestein produksjon.

Oksalat nyrestein er knyttet til å spise mat med høyt oksalater. Matvarer som kaffe, sjokolade, te, brus, mørkegrønne grønnsaker, øl og appelsiner er noen som bør unngås av personer som har hatt oksalat typen nyrestein. Grapefruktjuice bør også unngås, ifølge WebMD (se Resources).

De viktigste drikke å drikke hvis du har nyrestein er vann, frisk naturlig lemonade, og tranebærjuice.

Nyrestein kan nå behandles på en rekke måter, inkludert lydbølger og medisiner, som ikke involverer kirurgi. Bare i mer ekstreme tilfeller er kirurgi nødvendig. Nyrestein kirurgi er heller ikke så invasiv eller ekstrem som det en gang var.