Digidexo.com

Hva er fordelene med svømming for Cerebral Parese barn?

Cerebral parese (CP) er en nevrologisk lidelse som påvirker kroppens bevegelse og muskel koordinering. Et vanlig symptom på CP er muskelstivhet. Det finnes ingen kur for cerebral parese, men det finnes flere typer behandling. Behandlinger som hjelpemiddel i kampen muskelstivhet omfatte fysioterapi, Botox-injeksjoner og reseptbelagte medisiner. En annen behandling som hjelper med muskel tetthet er svømming.

Svømming som terapi

Under riktig veiledning, er svømming praktisk talt en risiko-fri form for terapi for barn med cerebral parese. Et svømmebasseng gir et ideelt miljø for CP-pasienter. Oppdriften av vannet lindrer stress normalt plassert på muskler av tyngdekraften. Vannet gir også barnet en finere utvalg av bevegelse og koordinering, slik at barnet en sjanse til å bygge muskler og forbedre koordineringen. Plus, er følelsen av vann på kroppen bra for nevrologiske utvikling.

Sikker Miljø

Svømming anses tryggere enn fysioterapi fordi i motsetning til land terapi, er det ingen harde overflater i bassenget for barnet å falle og skade seg på. Så lenge det er en kvalifisert svømmetur terapeut i vannet sammen med barnet ditt, vil vannet vise seg å være et trygt miljø. Et barn med CP må aldri stå i et svømmebasseng uten tilsyn av voksne.

Vanntemperatur

Varmt vann er det mest gunstig for barn med cerebral parese fordi varmt vann slapper stive muskler. Kaldt vann kan ha en frysing effekt på muskelkramper, noe som gjør oppgaven med svømming vanskelig. Alltid være sikker på at temperaturen på vannet er varmt når utnytte aktiviteten av svømming for terapeutiske formål.

Fordel av Flippers

Å ha et barn ha svømmeføtter mens svømming kan øke terapeutiske fordeler. Flippers gi et barns spark mer kraft, slik at barnet kan fokusere mer på hans overkroppen slag, og dermed øke overkroppen styrke. Starter med en mindre størrelse flipper og utvikler seg til en større størrelse flipper er best. Flippers bør ordentlig passe en barnets fot.

Building Confidence

Det endelige målet med å bruke svømming som terapi for barn med cerebral parese er å øke selvstendighet. Økende et barns uavhengighet kan øke barnets selvtillit. Å ha god selvtillit kan hjelpe et barn å nyte en mer tilfredsstillende barndom.