Digidexo.com

Hvordan bruke Tegaderm

Hvordan bruke Tegaderm


Dressinger er vanligvis brukt til sår eller andre områder som krever ekstra beskyttelse, som for eksempel IV innstikkssteder og noen liggesår. Disse dressinger er brukt i de fleste sykehus og helsevesenet og gi full dekning og beskyttelse. En annen stor fordel med Tegaderm dressinger er brukervennlighet for både helsepersonell og pasienten.

Bruksanvisning

Shave eller fjerne hår fra området som du har tenkt på å plassere Tegaderm.

Rens såret og området rundt. Avhengig såret type eller metode for bruk, følg instruksjonene som gis av din helse-omsorg leverandøren. Dette kan være å tørke ned området med en spritkompress eller rensing området med sterilt vann eller andre rengjøringsløsninger.

Mål området av såret, og velge størrelse Tegaderm som du trenger. Konsultere Tegaderm emballasje for å se hvilken størrelse som passer området beste.

Fjern Tegaderm dressing fra pakken, etter noen infeksjon-kontroll politikk helsevesenet innstillingen angir.

Fjern den nederste delen av Tegaderm dressing og bruke den på huden. I de fleste tilfeller har Tegaderm to deksler over limet delen av bandasjen som vil tillate deg å fjerne en del og feste den på området som skal dekkes. Du vil også kunne få tilgang til andre halvdel av bandasjen, fjerne den for å sikre riktig plassering og grundig dekning av området.

Fjern de to ekstra bakside som er på toppen av dressing. Disse vil være svært små og tynne papir stykker. De vil være lett synlig som Tegaderm dressing er transparent, og papir bakside vil være en gulaktig beige farge.

Hint

  • Sørg for at området der den Tegaderm blir brukt er så tørr som mulig.
  • Vær forsiktig så du ikke la Tegaderm å overlappe for langt ut uskadet hud, da dette kan føre til ytterligere skade på huden.