Digidexo.com

Sunne vaner for tenåringer

Sunne vaner for tenåringer


Utvikle sunne rutiner under tenårene er ekstremt viktig, fordi det vil sikre at du er frisk når du går inn i voksenlivet. Å ha en rutine sentrert rundt helsen din vil ikke bare gjøre at du føler deg fysisk bedre, vil det også forbedre dine prestasjoner i skolen. Gjøre små justeringer i livsstilen din og rutine vil bidra føre til et sunnere liv i årene som kommer.

Spis frokost

I den travle kjas med å få klar for skolen hver dag, kan det være fristende å gi avkall frokost. Imidlertid er frokost ofte regnet som det viktigste måltidet på dagen. Frokost gir kroppen din med kalorier og næring den trenger for å fungere skikkelig, og hopper over dette viktige måltidet kan ta en negativ toll på din akademiske resultater. Spise en sunn frokost vil ikke bare holde deg fornøyd før lunsj, vil det hjelpe deg å konsentrere seg og fokusere bedre på skolen.

Følg Food Pyramid

Maten pyramiden er en illustrert verktøy som hjelper folk bedre forstå sin kroppens ernæringsmessige behov. Den forteller deg hvor mange porsjoner av hver matvaregruppe du trenger å innta daglig for å maksimere din helse. For eksempel, bør du sikte på å spise 2-3 porsjoner med kjøtt, fjærfe eller fisk per dag og tre til fem porsjoner grønnsaker. Etter maten pyramide vil redusere risikoen for at du utvikler fedme og vil maksimere resultatene i skolen.

Hold deg aktiv

Du trenger ikke å bli med på fotballaget for å holde seg i form i løpet av ungdomsskolen. Gjøre små endringer i rutinen som å gå eller sykle sykkelen til skolen vil sikre at du forblir aktiv. Dette vil forbedre din generelle helse og redusere risikoen for å utvikle fedme. Å være aktiv kan også hjelpe deg å føle deg mer våken og fokusert på skolen.

Unngå drikking og røyking

I løpet av tenårene, kan du bli presset av jevnaldrende til å delta i ulovlige atferd, for eksempel mindreårige drikker eller røyker. Ikke bare er alkohol mot loven dersom du er under 21 år, er det også svært dårlig for kroppen din, først og fremst leveren din. Sigarettrøyking kan sette deg i fare for lungekreft og tannkjøtt kreft og kan gjøre det vanskelig for deg å puste. Unngå disse to atferd i videregående skole vil holde deg ut av problemer og holde deg frisk.

Få nok søvn

Det kan være fristende å holde opp med å studere hele natten for en kommende test, men ikke å få en full åtte timers søvn på en jevnlig basis er dårlig for helsen din. Kroppen din er ikke ferdig utviklet i løpet av tenårene, så det er viktig at du får nok hvile slik at hjernen og kroppen å lade. Få en god natts søvn vil drastisk forbedre dine prestasjoner på skolen og på jobb.

Drikk vann

Når du velger hva du skal drikke med lunsj eller mens du henger ut med venner i helgen, vil du sannsynligvis komme for en brus eller energidrikk først. Imidlertid er begge disse alternativene fylt med sukker, koffein og tomme kalorier som kroppen ikke trenger. Å velge å drikke vann vil holde deg hydrert, slik at alle dine organer for å fungere skikkelig.