Digidexo.com

Hvordan lage en Boutonniere Splint

Hvordan lage en Boutonniere Splint


En splint boutonnie primære formål er å sikre den proksimale interfalangealledd leddet (PIP) av den side, som et resultat av den boutonnie misdannelse. Det er flere årsaker til boutonnie misdannelse, som inkluderer inflammatoriske sykdommer slik som reumatoid artritt, eller en fysisk skade. Misdannelse innebærer leddene i fingrene på hånden, kalt interfalangeale leddene (IP). To av leddene i fingrene berøres: den distale interfalangeal leddet (DIP), som ligger nærmest til negler og lengst fra hoved knoker, og den proksimale interfalangealledd leddet (PIP) plassert i midten av fingeren. Som et resultat av inflammasjon eller skade, sener over PIP er ikke i stand til å sikre skjøten, og forårsaker derved at PIP til å bli bøyd eller bøyd, og den DIP å bli utvidet eller overstrukket. Det er to behandlingsmetoder, kirurgiske og ikke-kirurgiske. Den kirurgiske metoden kirurgisk reparerer berørte sene. Den ikke-kirurgiske metoden bruker en boutonniere splint og fysioterapi.

Bruksanvisning

•  Innse når en boutonniere splint er nødvendig fordi kirurgiske og ikke-kirurgiske behandlinger er tilgjengelig for behandling av boutonniere misdannelse. Du må ta kontakt med en lege, som vanligvis vil ta en x-ray for å sørge for at det ikke er noen brukne bein og deretter anbefale kirurgisk eller ikke-kirurgisk behandling.

Ta én del av popsicle pinne og plassere den på undersiden av affisert finger. Sørg for at den ligger flatt mot PIP-ledd. DIP joint trenger ikke å bli inkludert i splint.

Ta den andre delen av popsicle pinne og plassere den på den øvre overflaten av de berørte finger. Igjen, sørg for at det ligger flatt mot PIP.

Pakk medisinsk tape nøye rundt ispinner og fingeren. Tapen bør pakkes vinkelrett på ispinner.

utøve den frie DIP felles for å hindre stivhet.

6. Opprettholde splint i 6 uker eller til felles har helbredet og følge opp med din lege.

Tips og advarsler

  • Ispinner kan være substituert med en hvilken som helst egnet, ikke-fleksible materiale. Du kan også tape de berørte fingeren til en annen finger. De fleste apoteker selger også finger splinter.