Digidexo.com

Årsaker til Viker Gum Linje

Det er et par ting som kan forårsake en viker tannkjøttet. Noe som svekker sammenhengen mellom tannkjøttet og tennene kan føre til at tannkjøttet trekker seg tilbake.

Historie

Viker tannkjøtt er mer sannsynlig å utvikle seg som en person aldre. Utseendet på tennene er lengre når tannkjøttet har trukket seg tilbake, noe som førte til uttrykket av "lang i tann" blir forbundet med alderdom.

Gum Disease

Tannkjøttet oftest vike på grunn av tannkjøttsykdom. Bindevevet som holder tennene og tannkjøttet sammen, samt tenner og kjeveben, blir ødelagt av bakterier. Dette fører til at tannkjøttet ikke fester seg til tennene og viker.

Trauma

Når som helst noe traumatisk skjer for å forstyrre bindevev i munnen, for eksempel et gjennomhullingselement eller punktering av vev, kan tannkjøttet trekker seg tilbake. Dette er ikke så vanlig som tannkjøttsykdom.

Børsting

Børsting for hardt kan føre til at tannkjøttet trekker seg tilbake. Velg en børste med myk bust og bare pensel langs tannkjøttet, ikke på tannkjøttet, for å minske risikoen for at dette skjer.

Røyking

Røyking gjør munnen mer gjestfrie til bakterier, som bryter ned bindevevet og kan føre til at tannkjøttet trekker seg tilbake.