Digidexo.com

Har for mye protein Årsak nyrestein?

Nyrestein er bunter av avfallsstoffer - harde mineral samlinger av kalsium og andre materialer som vokser i urinveiene. Etter hvert utkrystalliserte det inn i en stein som forårsaker sterke smerter.

Steintyper

The National Kidney Foundation indikerer fire primære typer nyrestein eksisterer: struvitt, kalsium-oksalat, cystin og urinsyre. Av de fire er det bare urinsyre steiner i hovedsak forårsaket av overdrevent inntak av protein.

Urinsyre

Urinsyre steiner utvikle seg når urinen er spesielt surt. Dette skjer først og fremst i mennesker som hengir seg for mye rødt kjøtt. Animalsk protein, spesielt, brytes ned til aminosyrer, slik som urinsyre, og oppmuntrer til å danne stener.

Kalsium

En høy protein diett også fører til nyrestein som ekstra protein har en tendens til å tvinge kalsium skilles ut fra kroppen, øke kalsiumnivået i urinen, og oppmuntre stein vekst.

Medisin

Medisinen allopurinol (merkenavn zyloprim og Aloprim) bidrar til å redusere urinsyre i blod og urin for å holde urinsyre steiner fra å bygge. Det oppmuntrer kroppen til å gjøre et annet, lettere å oppløse kjemiske, kalt xantin.

ESWL

Ifølge leger ved Cornell University Department of Urology, er ekstrakorporal sjokkbølgen lithotripsy en effektiv og ikke-kirurgisk måte å behandle mykere steiner som de av urinsyre.