Digidexo.com

Hvordan diagnostisere Gilberts syndrom

Hvordan diagnostisere Gilberts syndrom


Gilbert syndrom, uttales "jeelbear," er en genetisk tilstand. Det påvirker måte leveren behandler bilirubin, en naturlig avfall fra nedbrytningen av hemoglobin i røde blodceller. Syndromet forårsaker gulsott, men er vanligvis godartet. Denne artikkelen vil hjelpe deg å gjenkjenne de vanligste symptomene og få en diagnose for denne tilstanden som rammer 5% av befolkningen. Les videre for å lære mer.

Hvordan diagnostisere Gilberts syndrom

Se for mild gulsott, en gulfarging av hud og det hvite i øynene. Episoder med gulsott vises og falle gjennom hele livet fordi leveren ikke kan behandle den gul-farget bilirubin fort nok.

merker tretthet eller magesmerter. Legene vet ennå ikke hvordan magesmerter er knyttet til Gilberts syndrom.

Forvent symptomene er mer iøynefallende i tider med stress, anstrengelse, infeksjon og sykdom, faste og etter å ha drukket alkohol.

Finn denne genetiske syndrom forekommer oftere i samme familie og vanligvis påvirker flere menn enn kvinner. Symptomene vanligvis presentere etter puberteten.

Få en indirekte bilirubin blodprøve for å sjekke for leverproblemer. Fire timer før testen, rask og slutte å ta medisiner og koffein for å unngå konflikt med testresultatene. Leger kan vanligvis diagnose Gilberts syndrom enkelt med denne testen, og vil sjelden trenger å ta en leverbiopsi.

Hint

  • Gilberts syndrom er ufarlig og trenger ingen behandling, men varsle leger og sykehuspersonalet at du har det før du får regelmessig medisinsk pleie.