Digidexo.com

Hvor lenge kan jeg bære Mine kontakter?

Hvor lenge kan jeg bære Mine kontakter?


Ifølge University of Michigan Kellogg Eye Center, omtrent 24 millioner amerikanere bruker kontaktlinser. Stilen av kontakter varierer, og det gjør også hvor lenge hver stil kan være slitt. De originale kontakter som ble innført i 1950 ble kjent som "harde kontakter," som var ubehagelig og fratatt hornhinnen av oksygen. De aller fleste brukere har siden erstattet harde kontakter med "myke kontakter" som er pustende og gir mulighet for lengre, komfortabel slitasje. Men hvor mye tid som et sett med kontaktlinser kan brukes, avhenger av hva slags materiale objektivet er laget av.

Engangs Soft Kontakt

Engangs disponibel myke kontakter er komfortabel og praktisk. De er laget av mykt, fleksibelt plastmateriale som er ment å bli brukt, og så kastes. De er den dyreste typen myke kontaktlinser, og er ofte pakket i par som allerede er dynket i en hygienisk løsning. Ifølge Dagens Vision, er engangs kontakter designet for å brukes hele dagen og deretter forkastet ved sengetid.

Daglig slitasje myke Kontakt

Akkurat som engangs myke kontakter er designet for daglig bruk, daglig slitasje myke kontakter er også. Men det er en stor forskjell. Daglig slitasje myke kontaktlinser er ment å bli tatt ut ved sengetid og i stedet for å bli kastet bort, de skal plasseres i renhold løsning for å forberede dem for bruk neste dag. The Mayo Clinic forklarer at daglig slitasje myke kontakter er ment å brukes i flere uker før de kastes. Hvor mange uker strengt avhenger produsentens instruksjoner og legens anbefalinger.

Utvidet slitasje myke Kontakt

Utvidet slitasje myke kontakter er laget av en spesiell plast som er oksygen permeable, slik at hornhinnen i øyet til å puste. All About Vision melder at puste faktor gjør utvidet slitasje kontakter trygt å sove i, og avhengig av produsenten, utvidet slitasje myke kontakter kan brukes kontinuerlig i en uke. Det er enda en stor merkevare som produserer utvidet slitasje myke kontakter som er beregnet for kontinuerlig bruk i opp til 30 dager.

Gassgjennomtrengelig Kontaktlinser

Gass permeable (GP) kontakter er en kombinasjon av både harde og myke kontakter. GP kontaktlinser er også kjent som "stive" linser og anses for å være svært holdbar. Ifølge Lens Shopper, er GP-objektiver designet for å brukes i tre til seks måneder, og tatt ut hver kveld for å bli renset og fuktet over natten.

Advarsler

Iført et sett med kontaktlinser lenger enn beregnet av produsenten kan føre til alvorlige øyeskader. Tørre øyne kan tåkesyn, smerte og rødhet oppstå, som senere kan manifestere seg til en full-blåst infeksjon. Brigham and Women Hospital forteller at mikroskopiske bakterier kan også utvikle seg på linsen over tid, forårsaker skader på hornhinnen og øye sår. Hvis noen av disse problemene skje for å utvikle, bør lege oppsøkes umiddelbart av et øye profesjonell.