Digidexo.com

Hva er farene ved å bruke en Nebulizer?

Hva er farene ved å bruke en Nebulizer?


Selv om forstøvere kan være fordelaktig i behandling av respiratoriske sykdommer, kan de også være farlig. Overforbruk kan føre til hjerte- og nervesystemet problemer og føre til at pasienten til å bli psykisk avhengig. Det er farene ved forstøver falle i hendene på tenåringer som vil bruke den til å inhalere alkohol. Også, hvis du ikke skal rense forstøveren det vil tiltrekke seg bakterier og mugg, og kan føre til flere luftveisinfeksjoner.

Nebulizer Definert

En forstøveren er en liten elektronisk luftkompressor som tar flytende medisiner og gjør den til en tåke, som deretter sendte opp en lang slange inn i en ansiktsmaske. Mottakeren av medisinen inhalerer foglike stoffet inn i lungene hans. Puste økten kan ta opp til 10 minutter å fullføre.

Bruk av en Nebulizer

Den viktigste bruken av nebulizers er å levere sniffe medisiner for luftveissykdommer som de som for ung eller for svak til å bruke en inhalator. Små barn har en tendens til å ha en vanskelig tid å puste dypt inn når du bruker inhalatorer, eller de puster på feil tidspunkt og ikke får nok medisiner i lungene. Likeledes, hvis du har fulle lunger og er ute av stand til å puste dypt, hjelper en forstøver for å levere medisiner i mindre partikler enn de av en inhalator.

Psykologisk avhengighet

Noen pasienter som bruker nebulizers for astma eller andre kroniske luftveissykdommer bli psykisk avhengig sine nebulizers. Disse sufferers tendens til å avstå fra å gå steder hvor de ikke kunne ta med eller bruke deres forstøver, bør de ha problemer med å puste.

Som blir sagt, har oppfinnelsen av håndholdt forstøveren gjort det lettere for enkeltindivider å nyte flere aktiviteter fordi de har en bærbar forstøver tilgjengelig bør de trenger det.

Infeksjon

Den ansiktsmaske apparat bør tas fra hverandre og vaskes med såpe og varmt vann etter hver bruk, da lov til å dryppe tørr på en ren overflate. Forstøvere er tilbøyelige til å samle bakterier og mugg fordi maskinen sender ut en væsketåke. Fordi du er inhalasjon av medisiner og eventuelle bakterier som kan være på masken, kan forstøver faktisk føre til en luftveisinfeksjon.

Alkohol Tool

Fordi en forstøver hovedsak slår medisiner inn i en tåke hvor det inhaleres og finner blodet nesten umiddelbart, er mange tenåringer begynner å bruke disse maskinene til å slå alkohol inn i en tåke og dermed føle effekten mye raskere enn de ville når man drikker alkohol. Siden effekten skjer så raskt, er det lett for tenåringer å ende opp med alkoholforgiftning.

Overmedicate

Ved administrering av medisiner er ditt ansvar, er det lett å overmedicate hvis du ikke følger instruksjonene. Med en forstøver, kan legen be deg om å bruke den når lungene er mett. Imidlertid, noen pasienter har en tendens til å overmedicate, ved hjelp av medisinen i forstøveren som et forebyggende medikament i stedet for et rednings medikament. Dette er vanligvis sett hos pasienter med astma som bruker Albuterol, en bronkial dilator, i sine nebulizers. Overforbruk av Albuterol i nebulizers kan føre til hjerte-og sentralnervesystemet problemer som høyt blodtrykk, nervøsitet, svimmelhet og rask puls.