Digidexo.com

Bivirkninger av Kolesterol medisiner

Medisiner til lavere kolesterol brukes når endringer i livsstil ikke produsere en sterk nok endring. Kolesterol medisiner kan fungere ved å senke LDL ("dårlig kolesterol") og triglyserider og ved å heve HDL ("godt kolesterol"). Bivirkninger fra kolesterol medisiner variere etter den type og dosering av medisin, og kan variere mellom mennesker.

Statiner

Statiner lavere LDL og triglyserider, og bivirkninger er kvalme, magesmerter, kramper, diaré, forstoppelse og stølhet. Interaksjoner med grapefrukt og grapefruktjuice er mulig.

Bile Binding Harpiks

Bile bindende harpiks senke LDL og kan forårsake bivirkninger, inkludert oppblåsthet, gass og forstoppelse, og kan øke triglyserider.

Kolesterolabsorpsjonsinhibitorer

Kolesterolabsorpsjonsinhibitorer lavere LDL og triglyserider, og bivirkninger inkluderer magesmerter, tretthet og muskelsmerter.

Fibrater

Fibrater redusere triglyserider og øke HDL, men kan forårsake bivirkninger som kvalme, magekramper og gallestein.

Niacin

Resept niacin kan senke LDL og triglyserider og øker HDL, men kan forårsake bivirkninger som rødme i ansiktet og på halsen, svimmelhet, kvalme, høyt blodsukker og magesår.

Kombinasjonspreparater

Kombinasjoner av statiner og kolesterolabsorpsjonsinhibitorer, slik som merkevare-navnet narkotika Vytorin, kan forårsake magesmerter, gass, forstoppelse, magekramper og muskelsmerter og svakhet.

Advarsel

Kolesterol medisiner kan forårsake skade på leveren, inkludert leversvikt. Regelmessige leverfunksjonstester bør gjøres for å overvåke helsen til leveren.