Digidexo.com

Komplikasjoner av Fifth sykdom hos voksne

Femte sykdom er en vanlig barne sykdom som er karakterisert ved et utslett i ansiktet som ofte blir referert til som en "Slapped kinn" utslett. Hvis voksne ikke har sykdommen som barn de er mest sannsynlig immun. For de voksne som aldri har hatt sykdommen eller ikke er immune mot det, kan det være sjeldne komplikasjoner til å få sykdommen.

Symptomer

Voksne med femte sykdom vil oppleve en lavgradig feber, frysninger, muskelsmerter og leddsmerter eller hevelse og vil føle seg svak og sliten. Dessverre, folk er smittsom før symptomene er merkbar.

Hvordan blir den sendt

Femte Sykdommen smitter ved direkte kontakt med sekret fra luftveiene av noen som er smittet med parvovirus B19 som forårsaker femte sykdom.

Høyeste risiko for komplikasjoner

De med høyest risiko for å utvikle komplikasjoner fra femte sykdom inkluderer gravide kvinner og deres ufødte barn, de som har anemi, leukemi, kreft, immundefekter, HIV og senere organ resipienter.

Hva som kan skje

En gravid kvinne kan abortere eller hennes baby kan utvikle alvorlig anemi. Alle med et svekket immunsystem er i fare for forverring symptomer på deres tilstand på grunn av den femte barnesykdom infeksjon.

Diagnose

Siden symptomene på sykdommen hos voksne femte etterligne andre sykdommer, er en blodprøve den beste måten å bekrefte parvovirus B19 som forårsaker sykdommen.

Betraktninger

Alvorlige komplikasjoner er svært sjeldne, men er mulig.