Digidexo.com

Hormon & Radiation behandling for prostatakreft

Hormonbehandling og strålebehandling er to av de mest brukte behandlinger for prostata kreft. Strålebehandling er et alternativ når kreften er fortsatt inne i prostataområdet, mens hormonbehandling er en anbefalt behandling for avansert prostatakreft. Kreften anses avansert når det har spredd seg utover prostata til andre deler av kroppen.

Stråleterapi

Strålebehandling --- også kalt ekstern strålebehandling --- bruker høy energi røntgenstråler for å drepe kreftceller. Ifølge Mayo Clinic, har denne behandlingsmetoden blitt brukt i flere tiår, og gir gode langsiktige resultater.

Ufrivillig barnløshet

Prostatakreft må ha mannlige hormoner --- som testosteron --- for å vokse. Hormonbehandling reduserer kroppens produksjon av disse hormonene og forsinker veksten av kreft.

Typer hormonterapi

Det er å redusere kroppens produksjon av mannlige hormoner to måter: kirurgisk fjerning av testiklene som produserer hormoner, og tar medisiner spesielt utviklet for dette formålet.

Østrogen Therapy

Det kvinnelige hormonet østrogen reduserer også kroppens produksjon av mannlige hormoner. Østrogenbehandling ble en gang regnet som standard behandling for prostatakreft, men er sjelden brukt i dag.

Kombinert Hormonell Approach

Noen menn bruker en kombinasjon av hormonbehandling og stråling for å behandle avansert prostatakreft.