Digidexo.com

Hvordan Støttestrømper arbeid?

Definisjon

Kompresjonsstrømper, også kalt kompresjonsstrømper, er støttende strømper som brukes av både menn og kvinner. De er slitt med en resept fra lege, og er designet for å forenkle kompresjonsbehandling, en teknikk som bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen til å lindre en rekke medisinske tilstander som åreknuter. Disse strømpene er skreddersydd og ikke kommer billig. Siden bruken av denne type strømper er vanligvis foreslått av en lege, og det er ment som en løsning på et medisinsk problem, kan forsikringer dekker kostnadene for kompresjonsstrømper forutsatt at pasienten har en skriftlig resept.

Fit

En lege bestemmer vanligvis hvilken design, lengde og klasse av kompresjonsstrømper er nødvendig. Støttestrømper er tilpasset utstyrt til beinet av pasienten for å levere legen anbefalte styrke komprimering. Tre hovedfaktorer anses ved forskrivning den konkrete utformingen av kompresjonsstrømper som skal brukes: tilstanden som behandles, pasientens komfort og bevegelse, og estetikk.

Styles Tilgjengelige

Støttestrømper kommer i en rekke ulike stiler og estetikk. Pasienter kan være foreskrevet kne-lengde eller lår-høye strømper, som holdes og sikret med enten en hemmed band eller belte.

Hvordan de fungerer

Støttestrømper legge press på venene i leggen, med den største mengden av trykket på ankelen. Vanligvis styrken av kompresjon reduserer videre oppover i benet. Leger foreskrive bruk av kompresjonsstrømper for å sette i gang en naturlig pumpemekanisme som pasientene gå og utøve sine ben. Denne mekanismen er sagt å hindre klumpdannelse i hospitaliserte pasienter og inaktive ved å forbedre avkastningen av blod i bena.

Fordeler

Iført strømper hindrer ambulerende hypertensjon eller progresjon av venøs sykdom, som bidrar til å redusere og minimere forekomsten hevelse i bena. I mange tilfeller de gir komfort og lindre smerten led av immobile pasienter. I å forbedre sirkulasjonen, strømper forhindre utbruddet av symptomer knyttet til trombose lidelser som åreknuter.

Søknader

Bruken av kompresjonsstrømper regnes som en standard for ulike forebyggings- og behandlingsprogrammer. Før operasjoner, blir pasientene bedt om å bære kompresjonsstrømper som en form for preoperativ risikovurdering, særlig i tilfeller av dyp venetrombose. Reiser pasienter som har høy risiko for dyp venetrombose blir vanligvis bedt om å bære lavtrykks strømper for å hindre fluid oppbygging. Hovne overfladiske vener og venøse leggsår er bare to av de andre forhold som kan bli løst med kompresjonsstrømper.

Forsiktig

Pasienter anbefales å stadig bære sine kompresjonsstrømper i løpet av dagen for å nyte sine fordeler. De kan fjerne strømper om kvelden før de skal sove, med mindre legen sier noe annet. Hvis pasienter opplever hevelse under det laveste punktet av strømpen, hudirritasjon og ekstrem smerte og ubehag, bør de umiddelbart fjerne strømper og se sin lege.