Digidexo.com

Botemidler for Gastroenteritt

Botemidler for Gastroenteritt


Gastroenteritt er en betennelse i fordøyelseskanalen forårsaket av virus, bakterier, parasitter, legemidler eller kjemikalier. Etter fordøyelseskanalen blir betent, forårsaker det symptomer som oppkast, magesmerter og diaré. Det er mange behandlinger som gir kurer for gastroenteritt, men hvilken du skal bruke avhenger av årsaken til sykdommen.

Generelle Gastroenteritt Cures

De fleste tilfeller av gastroenteritt stole på støttende behandling for å tillate kroppen å fjerne den utløsende agent fra fordøyelsessystemet. Dette vil tillate kroppen til å helbrede skader i fordøyelseskanalen. Støttende behandling består av hvile, gjenopprette tapt væske ved hyppig nipper klare væsker og avstå fra å spise fast føde før du er frisk. Hvis det er kraftig oppkast og diaré, kan fluider bli gitt intravenøst ​​(direkte inn i blodåren) og legemidler for å kontrollere oppkast og diaré kan anvendes. Når oppkast og diaré opphøre, kan fast føde langsomt gjeninnføres. The Brat kosthold (bananer, ris, applesauce og toast) kan følges for en dag, og deretter mer komplekse matvarer (yoghurt, magert kjøtt, frukt, grønnsaker) kan gradvis gjeninnføres. Når disse matvarene blir tolerert, kan alle matvarer (meieri, stekt mat) bli spist igjen.

Viral gastroenteritt

Virus er den klart største årsaken til gastroenteritt, med de viktigste gjerningsmannen blir noroviruses og rotavirus. Et tilfelle av viral gastroenteritt vil vanligvis gå sin gang i løpet av få dager. Virus er ikke ødelagt av antibiotika slik at de ikke vil kurere viral gastroenteritt. Så lenge legemet blir gitt nok hvile og fluidtapet fra oppkast og diaré er gjenopprettet, vil ingen ytterligere behandling være nødvendig.

Bakteriell gastroenteritt

Bakteriell gastroenteritt er forårsaket av bakterier som skader slimhinnen i fordøyelseskanalen eller ved giftstoffer produsert av visse bakterier. Antibiotika kan anvendes for å kurere bakterie gastroenteritt, men typen av bakterier som er involvert vil trenge å bli bestemt til å bruke det passende antibiotikum. Blant bakterier som forårsaker gastroenteritt er Salmonella, Campylobacter og E. coli., Som med viral gastroenteritt, vil støttebehandling være nødvendig for å erstatte væsketap på grunn av oppkast og diaré. Noen tilfeller krever bruk av andre medikamenter for å kontrollere smerte og betennelse. Av og til vil ytterligere tilleggsbehandling som sykehusinnleggelse, intravenøs væske og behandling for sjokk på grunn av giftstoffer være nødvendig.

Parasittiske Gastroenteritt

Botemidler for gastroenteritt forårsaket av parasitter vil være forskjellig fra de tilfeller forårsaket av virus eller bakterier. Den type parasitt som forårsaker symptomene vil trenge å bli bestemt. Medisiner for å utrydde parasitten fra fordøyelseskanalen vil da bli benyttet for å fjerne organismen fra kroppen. Noen botemidler for parasittiske gastroenteritt vil ta flere testing og behandling for å fjerne parasitten fra fordøyelseskanalen.

Gastroenteritt forårsaket av medikamenter og kjemikalier

Svelging av reseptfrie og reseptbelagte legemidler eller bruk av kjemikalier kan forårsake gastroenteritt. Stoppe bruken av stoffet eller kjemisk er første skritt i å kontrollere kjemisk / narkotika gastroenteritt. Symptomene vil bli behandlet (erstatte væske og hvile) før kroppen er i stand til å reparere skader forårsaket av kjemikalier / stoffer.