Digidexo.com

Kan mangel på riktig ernæring til hjernen forårsake anfall?

Beslag er forårsaket av unormal elektrisk aktivitet i hjernen, og riktig ernæring spiller en viktig rolle i å opprettholde kjemiske balansen i hjernen. Dårlig ernæring vaner kan forårsake eller forverre anfall, spesielt hos personer med epilepsi eller de som har hatt anfall i det siste.

Mineral-mangel

Lave nivåer av natrium, kalsium eller magnesium kan påvirke den elektriske aktiviteten i hjernen. Mineral-mangel kan være forårsaket av alvorlig feilernæring, spesielt når kombinert med overdrevet alkoholforbruk.

Spiseforstyrrelser

Anorexia nervosa og bulimi kan føre til langvarige effekter på hjernen, inkludert lesjoner som kan forårsake anfall. Anoreksi spesielt kan forårsake alvorlige feilernæring og endre kjemien i hjernen.

Blodsukker og diabetes

Mens en liten nedgang i blodsukkeret sjelden fører til store problemer, kan ekstremt lave blodsukkeret forårsake anfall. Diabetikere er spesielt utsatt, særlig hvis de tar for mye insulin.

Spesielle Bekymringer for nyfødte

Nyfødte er i faresonen for å utvikle anfallslidelser om de har lave nivåer av blodsukker, kalsium eller magnesium. Andre elektrolyttforstyrrelser, hovedsakelig på grunn av dehydrering, kan også forårsake anfall hos nyfødte.

Forebygging

Opprettholde et riktig kosthold med den anbefalte mengden av vitaminer og mineraler kan bidra til å forhindre anfall. Men hvis du har et anfall lidelse, er det viktig å snakke med legen din før du tar nye kosttilskudd.