Digidexo.com

Antibiotika for Dental Cleaning

Antibiotika for Dental Cleaning


Munnen din har alle de rette elementene for den aktive veksten av bakterier. Det er derfor tannpuss og bruk av tanntråd minst to ganger daglig anbefales be tannleger. Bakterier forårsaker plakk og tannsten til å bygge opp på tennene og over tid kan forårsake hull i tennene. Ofte tannleger forskrive antibiotika for å bekjempe denne bakterien under tannpuss.

Kontroversiell sak

I år tidligere, mange tannleger anbefaler bruk av antibiotika for de fleste personer før de hadde sine tenner renset. Nylig er det blitt fastslått at det ikke er nødvendig å ta medisinen på forhånd mindre personen har visse medisinske tilstander. Så sent som 2007 retningslinjer for antibiotikabruk for tannpuss ble revidert.

Bakteriell endokarditt

Under klinisk fjerning av tannstein og plakk fra tennene, kan bakterier sluppet inn i munnen din ender opp i blodet. Denne bakterien kan smitte endocardium eller tynne slimhinnen i hjertet hulrom, under visse vilkår. Det anbefales at de som har hatt hjerteklaffer byttet ut, har hatt en hjertetransplantasjon, eller har en historie med visse alvorlige medfødte hjertelidelser eller bakteriell endokarditt bør være foreskrevet antibiotika før har sine tenner renset.

Andre betingelser

Det anbefales at du tar antibiotika under tannpuss eller annen invasiv dental prosedyre i inntil to år etter at du har leddprotesekirurgi. Antibiotika er også anbefalt for pasienter med revmatoid artritt, systemisk lupus erythematosus, HIV, hemofili, type I diabetes, kreft eller underernæring.