Digidexo.com

Hvor lang tid tar det for 5htp å arbeide?

Hva 5-HTP er brukt for

En aminosyre, 5-HTP eller 5-Hydroxytryptophan, bidrar til å skape serotonin, et kjemikalie i hjernen. Lavt serotonin nivå hos mennesker kan føre til mange vanlige problemer som for eksempel fedme, depresjon, hodepine og muskelsmerter. Mange helseproblemer kan bli hjulpet og muligens eliminert hvis serotoninnivået i hjernen blir forsterket. 5-HTP kan bidra til å heve serotoninnivået. Effektene og fordelene av 5-HTP har blitt studert intenst de siste 30 årene, og det har vært brukt som medisin i europeiske land siden 1970-tallet.

Dosering og hvor lenge det tar å jobbe

Doseringen og lengden av tid 5-HTP tar til å arbeide avhengig av grunnen til at en person tar aminosyren. Hvis noen lider av hodepine, depresjon eller vektproblemer, så det anbefales å ta 50 mg 5-HTP tre ganger om dagen. I 1 til 2 uker, bør personen føle en forskjell i kroppen hans og se noen resultater. Hvis ingenting ser ut til å være i endring, og deretter kan dosen økes til 100 mg. Det anbefales å ta 5-HTP som kapsler eller tabletter for å unngå kvalme. Dersom en person tar tablettene fordi han har problemer med å sove, bør han ta 100 til 300 mg av 5-HTP ca 30 til 45 minutter før leggetid, og det tar cirka tre dager til å begynne å jobbe. 5-HTP er et kosttilskudd, og ingen resept er nødvendig. Dersom en person planlegger å ta 5-HTP kontinuerlig, bør han være klar over noen av problemene som har blitt funnet i å ta mer enn 300 mg av dette tillegget om dagen i lange perioder av gangen. Han bør få en blodprøve hver 3. måned.

Den Supplement i Body

Et menneske kropp skaper naturligvis 5-HTP. Det skaper det fra tryptofan, en aminosyre. I kroppen, er 5-HTP brukes til å produsere serotonin. Kosttilskudd, slik som 5-HTP, kan kjøpes på helsekostbutikker for å hjelpe med problemer hvis kroppen ikke har nok 5-HTP eller serotonin på egen hånd.

Mangel på serotonin er ofte forbundet med karbohydrat cravings. Dette er fordi når en person spiser karbohydrater, øker hans nivået av serotonin i hjernen for en kort tid. Spise for mange karbohydrater kan føre til vektproblemer. Kroppen bruker 5-HTP supplement for å øke serotonin i kroppens celler og stoppe cravings før de noensinne skje.