Digidexo.com

Hvordan kosthold påvirker magesår i voksne

Sår i magen er smertefulle rå områder funnet inne i mageslimhinnen. Magesår er ofte forårsaket av H pylori, en bakterie som angriper kroppen ved å skade det indre fôr i magen. Magesyre svingninger forårsaket i stor grad ved hjelp av diett og fordøyelse kan forverre magesår, produsere ekstremt ubehag. Opprettholde et sunt kosthold kan bidra til å redusere forekomsten av smertefulle episoder av sår angrep i kroppen.

Hvordan kosthold påvirker Sår

Visse matvarer kan føre til en økning i magesyre, som kan forverre tilstanden til et sår. Foods høy i mettet fett forårsaker hyppige sår angrep. Jo høyere fettinnholdet er, jo mer arbeide det tar fordøyelsessystemet for å bryte ned fett, forårsaker en økning av syre i magen.

Unngå Trigger Foods

Det er viktig å redusere inntaket av visse matvarer for å bidra til å forhindre sår angrep. Bortsett fra matvarer som er rike på fett (for eksempel stekt mat, rike retter med ost eller rødt kjøtt); krydret mat kan også øke syreproduksjonen i kroppen forårsaker sår angrep. Tabasco saus, chilipulver, krydret paprika eller internasjonal mat (for eksempel thai, indisk og meksikansk mat) er høy i krydder og bør bestilles så mild som mulig for å bidra til å redusere risikoen for sår angrep.

Hvordan spiser påvirker Sår

En høyere volum av mat innhold inne i magen krever mer arbeid på fordøyelsessystemet, så det er viktig å redusere matinntaket i en sittende. Spise mindre porsjoner i løpet av dagen kan bidra til å lette arbeidsbyrden på fordøyelsessystemet og gjøre det lettere for magen å bryte ned innholdet. For å bidra til å forhindre sår angrep, spise hyppigere måltider utover dagen. Vedta den europeiske måten å spise (i stedet for tre store måltider, kan du prøve fem eller seks små).

Anbefalt Dietary Foods for Sår

Ernæringseksperter anbefaler mat som er lett å bryte ned for å bidra til å redusere risikoen for en økning i magesyre. Helsekost, helkornprodukter er en utmerket kilde til næring og synes å være lettere for magen å bryte ned. I stedet for en cheeseburger, velger en lys hvete pita eller hvete brød kalkun sandwich. Snarere enn at bolle med Tex-Mex chili, prøv en lysere vegetabilske oppstuss fry med brun ris. Hjelpe kroppen nedgang magesyre ved å innføre flere hele korn og grønnsaker i kostholdet ditt.

Advarsel

Noen over-the-counter medisiner bør ikke bli innlemmet i en diett for dem som lider av magesår. Ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner (for eksempel Ibuprofen, Motrin eller Aleve) kan føre til en økning i sår angrep og bør ikke tas. Aspirin også bør unngås. Røyking fører også slimhinnen i magen til å bryte ned og øker sjansene for en sår angrep.