Digidexo.com

Hvordan å opprettholde god personlig hygiene hos eldre

Bidrar til å opprettholde personlig hygiene av en eldre person i din omsorg ikke bare fremmer den enkeltes fysiske helse, men kan også forbedre sin følelsesmessige velvære. Riktig hygiene bidrar til en persons selvfølelse, siden å være ute av stand til å stelle som vanlig kan få henne til å føle seg frustrert og deprimert. Ifølge en artikkel publisert i september 1998 utgaven av emner av geriatrisk rehabilitering, vil en aldrende befolkning se en økning i antall eldre som vil kreve litt hjelp med daglige aktiviteter i livet. Men bistå eldre individer i å håndtere sin personlige hygiene kan hjelpe dem til å føle seg bedre om seg selv.

Bruksanvisning

•  Vask dine egne hender før du hjelper en annen person med personlig hygiene. Dette er en av de beste måtene å beskytte deg selv og den personen du har omsorg mot sykdom og infeksjoner.

La eldre person vet hva du kan forvente, slik at han kan slappe av. Det er ikke alltid lett å stole på noen andre til å gjøre slike ting for deg. Sin selvrespekt og verdighet må tas på alvor. Selv om en full bad eller dusj ikke kan være nødvendig hver dag, hyppigere perineum, eller peri, omsorg kan være nødvendig hvis personen er inkontinent.

Vær hensynsfull. Oppmuntre personen til å gjøre så mye for seg selv som mulig. Målet ditt er å gi bistand ennå fremme uavhengighet. Ikke gjør henne helt avhengige av deg. La henne til å gjøre hva hun kan for seg selv kan også bidra til å forbedre motoriske ferdigheter og bruk av armene.

Juster vanntemperaturen før bading. Bade bare en del av kroppen på en gang, særlig når personen er beskjeden. Vask ansiktet og overkroppen først, deretter armer og ben. Tørt og gni på lotion for å fukte huden.

Se etter endringer i personens hud mens du bader ham. Rapportering noen klumper, blåmerker eller andre fysiske endringer kan føre til tidlig diagnostikk av sykdom eller infeksjon.

Shampoo håret. Dette kan være en vanskelig oppgave hvis personen er sengeliggende. Men det er spesielle oppblåsbare shampoo kummer og hår-vaske skuffer tilgjengelig for bistands folk som har problemer med mobilitet og må forbli i sengen eller de som bruker rullestol.

Bruk en myk tannbørste til å børste personens tenner. Hvis han person har gebiss, bidra til å fjerne dem og deretter ren ved skrubbing med tannkrem og skylling. Oppmuntre noen grad av uavhengighet, selv om han utfører noen av disse oppgavene sakte.

Skjær personens negler og tånegler rutinemessig. Lange nagler kan være ubehagelig, spesielt hvis de er for tykke og sprø. Forsømt negler kan også bli smittet, og kan føre til fotsår. Kutte alltid tåneglene rett over, og deretter filen ujevn kanter.