Digidexo.com

Hvordan redusere halsbrann

Hvordan redusere halsbrann


De fleste av oss har lidd fra halsbrann på ett eller annet tidspunkt. For noen er halsbrann vanlig og kan være ganske smertefullt. Halsbrann har også vært kjent for å etterligne hjerteinfarkt fordi smertene er så intense. Det er flere ting du kan gjøre for å lindre symptomene og redusere halsbrann. Her er noen tips for å hjelpe.

Hvordan redusere halsbrann

•  Spis mindre måltider oftere. Et stort måltid er en vanlig årsak til halsbrann, og kan være en trigger.

Slutt å spise et par timer før sengetid. Å spise en sen middag eller sent på kvelden er en vanlig årsak til halsbrann.

Unngå å spise fet mat, spesielt om natten. Fet mat er en annen vanlig årsak til halsbrann.

Kjenn dine egne utløse mat. Mens noen mennesker er helt fint drikking sitrus juice, mens andre kan få halsbrann umiddelbart etter å ha drukket den. Syren fra sitrus juice bidrar til halsbrann for noen mennesker.

Unngå kjente matvarer som kan forårsake halsbrann. Sjokolade, alkohol, tomater, drikker med koffein, løk, hvitløk og krydret mat er vanlige utløsende faktorer som kan forårsake halsbrann.

Gå en tur etter middag i stedet for å trene. Hard fysisk trening etter spising bør unngås hvis du er utsatt for halsbrann.

sove med hodet på senga forhøyet. Heve hodet av sengen bidrar til å redusere acid reflux, en vanlig årsak til halsbrann. Hvis du sover på din side, til å sove på din venstre side redusere acid reflux også.

Bruk "naturlige" botemidler for halsbrann, inkludert å ta eple cider eddik. Til tross for hvordan det høres ut, har tatt en stor slurk av eple cider eddik hjulpet mange som lider av halsbrann. Kamille, peppermynte og ingefær har også hjulpet lindre halsbrann.

Kjøp over disk antacida for sporadisk lindring av halsbrann. Over the counter antacida er svært effektive i å lindre halsbrann, men bør bare brukes i unntakstilfeller. Overforbruk av antacids kan bli mot sin hensikt; kroppen tror den ikke har nok syre og vil gjøre mer hvis antacida brukes for mye.

Hint

  • Se en lege hvis halsbrann er verre eller blir vedvarende, kan det være en mye mer alvorlig helsetilstand.