Digidexo.com

Heteslag hos eldre & Barn

Heteslag er en alvorlig tilstand som oppstår når kroppstemperaturen stiger over 104 F. Heteslag kan være dødelig hvis den ikke behandles aggressivt og raskt. Det er spesielt farlig for barn og eldre personer.

Årsaker

Heteslag kan oppstå som følge av langvarig eksponering for ekstremt høye temperaturer. Det kan også være forårsaket av forårsaket av ekstrem fysisk anstrengelse. Heteslag er mer sannsynlig å skje hvis en person er dehydrert.

Effekter

Heteslag er karakterisert ved en kroppstemperatur som er større enn 104 F. Huden kan vises spyles og huden kan føles varmt. Pulsen blir ofte sterk og hjerteslag blir raskere enn normalt. Dessuten kan puste være grunt og hurtig. Berørte enkeltpersoner kan klage over hodepine eller få anfall, hallusinasjoner, talevansker og muskelkramper.

Betraktninger

Ifølge Mayo Clinic, små barn og eldre mennesker er spesielt utsatt for heteslag fordi et barns umodent sentralnervesystemet eller en eldre person forverret sentralnervesystemet ikke er i stand til å takle ekstreme temperaturendringer. Også barn og eldre mennesker er mer sannsynlig at lider av dehydrering. I tillegg kan eldre mennesker være å ta medisiner som blodtrykks piller eller antidepressiva som øker faren for heteslag.

Behandling

Heteslag er medisinsk nødsituasjon, og bør behandles av lege. Leger kan bruke kaldt vann nedsenking å bringe temperaturen ned. Is og kjøle tepper kan også anvendes for å redusere kroppstemperatur.

Forebygging / løsning

Både barn og eldre mennesker bør drikke mye vann når de utsettes for høye temperaturer. Hvis en føler som om de får for varmt, bør de finne et sted å kjøle seg ned slik som skygge eller en luftkondisjonerte området. Også barn og eldre mennesker bør unngå å trene i varmen og sitter inne i en varm bil.