Digidexo.com

GERD kirurgi og vekttap

Gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) er preget av symptomer på halsbrann som er kronisk, eller minst to ganger ukentlig på ubestemt tid. GERD er forårsaket av den manglende evne av spiserøret for å passere mat normalt, og, hvis den forblir ubehandlet, kan føre til sår og skader spiserøret. GERD kirurgi kan være nødvendig for å unngå enhver negativ langvarig innvirkning av tilstanden; imidlertid er vekttap ofte nødvendig før og etter operasjonen for å inhibere symptomet tilbakefall.

Hva krever kirurgi?

GERD kirurgi kan være nødvendig hvis symptomene er kronisk og ikke bedres med endringer i livsstil eller medisiner. I tillegg, dersom pasienten vil kreve livslang medikamenter og er i stand til å ta det over en lengre periode, kirurgisk inngrep kan anbefales. GERD kirurgi kan også være nødvendig hvis alvorlig skade har oppstått på spiserøret på grunn av refluks.

GERD Surgery

Laparoskopisk Nissen fundoplication er kirurgi som minimerer åpningen av spiserøret for å hindre tilbakeløp av syren tilbake inn i den. Denne operasjonen er gjort gjennom små incisons i magen og stripe den nedre delen av spiserøret for å redusere størrelsen av åpningen. En flytende diett er anbefalt for en tid etter operasjonen, og fast føde gradvis gjeninnføres. Du vil sannsynligvis oppleve noen vekttap følgende GERD kirurgi på grunn av begrensninger av en flytende diett. Pasienter som er alvorlig overvektige eller som har betydelig arrvev må kanskje ha mer invasiv kirurgi å band spiserøret.

Matforbruk

Spis mat som er lav i kalorier og fett for å gå ned i vekt. Matvarer som rå grønnsaker, de fleste frukter (unntatt sitrus), magre meieriprodukter og hele korn vil bidra til vekttap uten å forverre reflukssymptomer enten før eller etter GERD kirurgi. Unngå tomatprodukter, kullsyreholdige drikker, sitrus juice, alkohol, sjokolade eller koffein for å holde acid reflux fra fakling opp.

Høy-fett og stekt mat kan også bidra til symptomer på GERD og vil føre til vektøkning på grunn av høyt kaloriinnhold. Bake, broil eller grill kjøtt, skummet fettet ut av supper, og velg magert kjøtt og ikke-fete meieri kilder for å unngå å spise overflødig fett. Også unngå krydret mat.

Vekttap tips

For å oppleve vekttap før eller etter GERD kirurgi, er det nyttig å følge en diett som ikke vil forverre GERD symptomer. For eksempel vil spise flere små måltider i løpet av dagen øke metabolismen og bidra til vekttap. Det vil også motvirke overskytende magesyre fra å bygge og forårsaker en tilbakeløps reaksjon. Avtagende kaloriinntaket til anbefalte nivåer kan føre til vekttap. Fedme er en kjent bidragsyter til GERD symptomer. Anbefalte Kalorinivået til menn i alderen 19 til 30 år som er stillesittende til aktiv spenner fra 2200 til 2800 per dag, og for kvinner, som bruker de samme kriteriene, anbefalingene er 2000 til 2200 kalorier daglig. Reduser kalorier ved 200 daglig for hvert tiår etter 30, opp til 50 år.

Øvelse for Vekttap

Det er mulig å utføre lette øvelser etter to uker etter kirurgi GERD for å øke kalori brenner som bidrar til vekttap. Turgåing, bading, low-impact aerobic aktivitet, og pilates vil tone kroppen din og hjelpe deg å miste vekt. Utfør aerobic aktivitet i 20 til 30 minutter, tre eller flere ganger ukentlig, sammen med dine daglige aktiviteter for å forbrenne fett og gå ned i vekt. Se legen din før du starter et treningsprogram.