Digidexo.com

Hepititis C Informasjon

Hepatitt C er en viral infeksjon som angriper leveren, forårsaker utbredt leverinflammasjon og en reduksjon i leverfunksjonen. De som er mest i faresonen for å pådra viruset inkluderer sprøytemisbrukere, helsefagarbeidere, hemodialysepasienter, barn av smittede mødre, og alle som fikk en organtransplantasjon før 1992, ved testing for infeksjonen begynte. Behandling av hepatitt C er avhengig av graden av sykdom, og alvorligheten av symptomene. Det finnes ingen kur for sykdommen, selv om en liten prosentandel av folk effektivt bekjempe viruset på egen hånd.

Betydning

The Centers for Disease Control and Prevention sier at mer enn 3 millioner amerikanere har kronisk hepatitt C, med nesten 20.000 nye tilfeller forekommer hvert år. Så mange som 85 prosent av smittede utvikler kronisk infeksjon, med mange viser ingen symptomer før alvorlig leverskade har oppstått. Fordi mange mennesker ikke vet at de er smittet, kan de sette kjære i fare for infeksjon, ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre lidelser.

Symptomer

I mange tilfeller, infeksjon med hepatitt C forårsaker ingen symptomer. Når tidlige symptomer vises, de er vanligvis milde og kan ligne på influensa. Tretthet, kvalme, lever ømhet og ledd eller muskelsmerter er vanlige tidlige symptomer på infeksjon. Som sykdommen utvikler seg, kan tretthet forverres, appetitt blir ofte undertrykt, og gulsott og feber kan utvikle. I alvorlige tilfeller kan leverfunksjonen blitt kompromittert og symptomer på leversvikt kan være til stede.

Behandling

Diagnostisering av hepatitt C er gjort med en blodprøve. Hvis du tester positivt, vil den spesifikke genotypen av viruset før en behandlingsplan er utviklet bestemt. Ikke alle diagnostisert med hepatitt C krever behandling. Behandlingen fokuserer på å begrense omfanget av skader forårsaket av sykdommen og forbedre symptomer. Stoffer som pegylert interferon alfa og ribaviris kan gis for å hjelpe fjerne viruset fra kroppen. Disse medikamentene har en suksessrate på 40 til 80 prosent når de brukes sammen, ifølge Mayo Clinic. Levertransplantasjon kan være nødvendig hvis viruset forårsaker alvorlig leverskade.

Forebygging

På denne tiden er det ingen vaksine som er tilgjengelig for å forhindre hepatitt C. Forebygging av infeksjon gjennom unngåelse av kontakt med forurenset blod. Deling av sprøyter under legemiddelbruk med noen infisert med hepatitt C, eller gjennomgår en blodoverføring med infisert blod, er de to viktigste metodene for overføring. Sykdommen kan også overføres fra en mor til hennes baby under fødselen, noe som gjør prenatal testing for hepatitt C avgjørende. Mange leger anbefalt vaksinasjon mot hepatitt A og B for å redusere risikoen for komplikasjoner forårsaket av hepatitt C-infeksjon.

Advarsel

Hepatitt C kan føre til skrumplever, leversvikt eller leverkreft. De fleste mennesker med hepatitt C utvikle kronisk hepatitt, ifølge Mayo Clinic. Infeksjon med viruset øker også risikoen for flere lymfatisk kreft, og hepatitt virus kan øke sjansen for å utvikle non-Hodgkin lymfom med så mye som 30 prosent.