Digidexo.com

Chelation Farene

Alternativ behandling er ofte den siste håp for mennesker som lider av uhelbredelige sykdommer. Forutsatt at behandlinger som brukes i alternativ medisin er trygge åpner døren for alvorlige komplikasjoner, og i noen tilfeller død. Chelation terapi, med EDTA (tetra acid), er en slik behandling som bør iverksettes med ekstrem forsiktighet.

Historie

Chelatering terapi er behandling med stoffer som fjerner tungmetaller fra kroppen. Det ble først praktisert under første verdenskrig for å behandle eksponering for giftgass. Etter andre verdenskrig, var det av den amerikanske marinen for å behandle blyforgiftning. Chelation terapi, med EDTA som chelateringsmidlet, er godkjent av Food and Drug Administration (FDA) for blyforgiftning bare. Blodprøver må utføres før behandlingen starter, verifisere at sirkulerende føre nivåer krever medisinsk intervensjon.

Teorier / Spekulasjoner

Chelation terapi også fjerner kalsium fra blodstrømmen, noe som fikk spekulasjonene om at chelation ville stoppe kalsium bygge opp i blodkar, kalt åreforkalkning, assosiert med slag og hjerteinfarkt.

Chelation terapi har blitt brukt til å behandle barn som lider av blyforgiftning. I 1985 ble chelation terapi fremmet som en kur for autisme, basert på spekulasjoner om at autistiske trekk ble utløst av giftige nivåer av kvikksølv fra barndommen vaksinasjoner. Ifølge Mayo Clinic, har studier vist noen sammenheng mellom kvikksølv og autisme.

Komplikasjoner

Hodepine, kvalme, svakhet og kramper er noen av bivirkninger forbundet med chelation behandlinger. Chelation terapi kan også være ganske dyrt og vanligvis ikke dekkes av helseforsikring selskaper eller Medicare.

Organskade

EDTA kan forårsake leverskader og nyresvikt mens forstyrrer benmargsfunksjonen. Stole på chelation terapi kan hindre medisinsk utforskning av aksepterte former for behandling.

Dødsfall

Kalsium er en elektrolytt. Med kalium, natrium og magnesium hjelper det å regulere hjerterytmen. Ifølge Mayo Clinic, kan en ubalanse i elektrolytter forårsake unormal hjerterytme.

Ifølge Centers for Disease Control (CDC), hypokalsemi eller mangel på kalsium i blodet, brakt videre av chelation terapi, har fått skylden for dødsfallene i Pennsylvania, Texas og Oregon.

Advarsel

Verken AMA eller National Heart, Lung and Blood Institute of Health bifaller chelation terapi for bruk utenfor behandlinger for blyforgiftning.