Digidexo.com

Hvordan å holde en Knee Cap Straight

Hvordan å holde en Knee Cap Straight


Hvis du opprettholde et kne cap - eller patellar forvridning - vil du trenger for å holde kneskålen rett til å fremme helbredelse. En kneskålen forvridning kan oppstå fra et direkte slag til kneet, plutselig endring av retning, eller klosset vridning av kneet. En forskyvning kan føre til store smerter, hevelse og misdannelse av kneet. Målet for behandling av en patella forvridning er å stabilisere kneet. Dette gjøres ved immobilisering eller kirurgi for å holde kneskålen rett.

Bruksanvisning

•  Gå til legen din eller gå til en legevakt. Med et kne cap forvridning, er du kommer til å kreve medisinsk behandling. Legen din vil ta en medisinsk historie og utføre en fysisk undersøkelse av kneet. X-stråler, kan en MR eller CT scan også tas for å få en bedre visning av innsiden av kneet. Ved resultater, vil legen deretter diskutere behandlingstilbud.

Motta konservativ behandling. Målet med konservativ behandling er å holde kneskålen så rett som mulig mens det gror gjennom immobilisering. En knee brace vil holde kneet i en rett posisjon. Du vil bli immobilisert i syv til ti dager, ifølge University of Connecticut Health Center. Etter immobilisering, vil du begynne fysioterapi og kan forvente en full gjenoppretting innen tre til seks uker.

Har kirurgi. For alvorlige forskyvninger eller hvis konservativ behandling svikter, er kirurgi et alternativ. Kirurgi vil bidra til å gjenoppstår og stabilisere kneet cap. Etter operasjonen vil kneet bli immobilisert som det helbreder. Du vil deretter starte vektbærende øvelser og annen fysioterapi - for eksempel styrke og omfanget av bevegelse øvelser. Utvinning fra operasjonen tar 10 til 12 uker, ifølge University of Connecticut Health Center.

Bruk en knee brace. Etter konservativ behandling eller kirurgi, vil du bli gitt et kne spenne. En knee brace kan bidra til å holde kneskålen på linje når du begynner å gjenoppta normal aktivitet.

Tips og advarsler

  • Behandling for en kneskålen forvridning garanterer ikke at du ikke vil oppleve en annen forvridning. The University of Connecticut Health Center viser at 40 prosent av personer som gjennomgår konservativ behandling vil opprettholde påfølgende dislokasjoner. Ti prosent av kirurgiske pasienter vil oppleve en stadig tilbakevendende forvridning.