Digidexo.com

Fytokjemisk Foods Diet

Fytokjemikalier er plantekjemikalier som beskytter og hindrer kroppen fra eksponering til sykdom. En diett rik på fytokjemikalier kan hjelpe bremse effektene av aldring, redusere risikoen for kreft, og kan forebygge hjertesykdom, høyt blodtrykk og beinskjørhet. Ikke bare følger en phytochemical-basert diett bra for healing og sykdomsforebygging, men de fleste av matvarer er frisk frukt og grønnsaker, slik at kostholdet hjelper kaste uønskede pounds også.

Fordeler

Mange fytokjemikalier lage antioksidantaktivitet som beskytter cellene mot oksidativ skade, som til slutt kan føre til kreft. Isoflavoner som kommer fra fytokjemikalier regulere østrogennivået for å forebygge osteoporose og redusere symptomer på overgangsalder. Denne prosessen stimulerer også enzymer som reduserer effektiviteten av østrogen og kan bidra til å forhindre brystkreft. En phytochemical mat diett er spesielt gunstig for kvinner over en alder av 50. Phytochemicals har også en antibakteriell effekt og saponin egenskaper forstyrre DNA celle replikering som hindrer multiplikasjon av kreftceller. Phytochemical dietter er ofte anbefalt for kreftpasienter.

Diet

Phytochemical diett består hovedsakelig av ulike frukter og grønnsaker. Ditt kosthold bør stole tungt på grønne bladgrønnsaker, sitrusfrukter, bær og bønner. For eksempel foreta en rask frokost om morgenen ved å sette grapefrukt, appelsiner og tyttebær i food prosessor til en kraftig antioksidant fruktpuré. En annen phytochemical rike frokosten er havregryn med valnøtter og blåbær. Prøv nipper fersk gulrot eller tomatjuice i løpet av dagen hvis du blir sulten. Tørket kirsebær og soya nøtter også gjøre stor phytochemical rike snacks. Til lunsj kan du prøve en spinat salat med avokado, valnøtter, jordbær og lime vinaigrette. Eller lage en grønnsak medley med gresskar, squash, grønnkål, frisk rosmarin og olivenolje. For protein legge fersk laks eller tofu til parabolen. Suppe er en flott måte å få mange phytochemical fordeler i en servering. Til middag lage en suppe med marineblå bønner, kål og blomkål og deretter sesongen med fedd hvitløk og gressløk for ekstra allyl sulfider. En annen stor fytokjemisk suppe består av røde bønner og bok choy. Flavor denne suppen med en hakket løk og persille og pynt med ristede gresskarkjerner. Suppe Mulighetene er uendelige, og de er en enkel, rask måte å spise sunt. Hvis du ønsker en dessert, prøv en hakket fruktsalat med mango, papaya, ananas og honning. Har dette med en kopp kamille te, som er rik på flavoner. Nøkkelen til en vellykket phytochemical mat diett er å lage mat valg som inneholder de ferskeste, mest fargerike frukter, grønnsaker og bønner så mye som mulig.