Digidexo.com

Leg Cramps at Night hos barn

Selv om nattlige leggkramper er mer vanlig blant eldre voksne og gravide kvinner, kan de påvirke barn - vanligvis i leggen, selv om de kan også forekomme i foten eller lår. Mesteparten av tiden disse kramper ende i løpet av få minutter uten komplikasjoner. Men de kan være et tegn på en underliggende medisinsk tilstand. Gjentatte forekomster bør bringes til lege oppmerksomhet.

Hyppighet og varighet

En 12-måneders studie av 2527 pasienter ved pediatrisk avdeling ved University of Calgary i Alberta, Canada, viste at om lag 7 prosent hadde hatt leggkramper; den gjennomsnittlige varigheten av disse kramper i underkant av to minutter og antall episoder av leggkramper var 1-4 ganger i året. Åtte av ti barn opplever leggkramper hadde dem om natten, og om lag 30 prosent hadde dvelende smerte i det berørte området. Et flertall av dem som lider av leggkramper var over 12 år; ingen var under 8 år og de fleste var mellom 16 og 18 år.

Vanlige årsaker

Ifølge Dr. Alan Greene, en professor, barnelege og innehaver av DrGreene.com, nighttime muskelkramper eller kramper, kan i ben forekommer hos barn som har muskler eller sener er for stramt for de voksende lange bein. Dr. Greene foreslår å behandle spasme ved å strekke foten og tærne pekende oppover.

The Cleveland Clinic sier at nattlige leggkramper kan bli brakt videre av lengre perioder med sittende eller sitter på feil måte; dehydrering; over-anstrengelse av musklene; og står på betonggulv. Kontrahering leggmuskelen mens sover kan også bringe på en krampe.

Underliggende medisinske årsaker

The American Academy of Family Physicians advarer foreldre om at en rask diagnostisering av harmløse nattlige leggkramper kan overse en mer alvorlig tilstand. I en artikkel for Lancaster General Hospital i Pennsylvania, Roland J. Larrabee, MD, skriver at noen sykdommer med symptomer på leggkramper hos barn kan inkludere Addisons sykdom, cøliaki, og ervervet hypothyreose.

Den aafp og American Academy of Pediatrics anbefaler foreldre å søke medial råd for barnet sitt hvis hun opplever vedvarende leggkramper; vedvarende smerte; smerte i morgen; hevelse, ømhet og rødhet i en felles; smerte forbundet med skade; eller halthet, svakhet, eller uvanlig tretthet.

Behandling

Hvis et barn eller en ungdom nattlige leggkramper har ingen underliggende medisinsk årsak, anbefaler Cleveland Clinic følgende forebyggende tiltak: drikke rikelig med vann i løpet av dagen (seks til åtte kopper) å holde seg hydrert; strekke leggen rett før sengetid; og løsne arkene og tepper ved foten av sengen. For langvarig smerte ved krampe nettstedet kan foreldre prøve å bruke varme, fuktige varme eller kjøleelementer.

The Cleveland Clinic rapporterer at kinin, et stoff som forekommer naturlig i barken av cinchona treet, ble en gang anbefalt for forebygging av hyppige leggkramper; men på grunn av alvorlige og potensielt dødelige bivirkninger, Food and Drug Administration forbyr nå selskaper fra markedsføring kinin for at off-label bruk. FDA godkjenner kinin bare i resept form, og bare for behandling av malaria.

Restless Leg Syndrome

Foreldre som har barn våkner fra en og annen natt etappe krampe kan forvirre den med Restless Leg Syndrome; de to er ikke i slekt. Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, er RLS en nevrologisk lidelse preget av ubehagelige opplevelser i bena, vanligvis når du er i sengen hvile eller prøver å sove, og en ukontrollerbar trang til å flytte dem. Symptomene kan variere fra ubehagelig å irriterende for smertefullt.