Digidexo.com

Lav Protein Nyre Diet

Det finnes en rekke fordeler med å spise en moderat eller høy-protein diett, men for personer som har pre-eksisterende nyre forhold, må alle disse fordelene ta en baksetet når sammenlignet mot helsen til sine vitale organer. Mens en frisk nyre har liten eller ingen problemer med å behandle et beløp av protein kastet på den, en skadet nyre kan ikke. Hvis du, eller noen du kjenner, lider av nyresykdom, bør du vurdere å plassere dem på en lav-protein diett for nyre helse.

Om nyrer

Nyrene er ansvarlig for en rekke viktige funksjoner for kroppen din. De fjerne avfallsstoffer, filtrere blodet, og er delvis ansvarlig for å kontrollere blodtrykket. Nyrene også handle for å bevare vannbalansen i kroppen, holde deg godt hydrert hele dagen.

Protein og nyrer

Når nyrene blir skadet ved sykdom eller ulykke, er det mest avgjørende skritt for å sikre deres fortsatte funksjon å redusere den samlede belastningen på systemet. Som protein fordøyelse og stoffskifte steder mer stress på nyrene enn andre primære makronæringsstoffer gjøre, er det fornuftig å senke protein for å lindre noen av nyrene 'arbeidsmengde.

Lav Protein Plan

For å starte et lav-protein nyre diett, forstår at du ikke trenger å dramatisk endre livsstil eller matvaner. Den mest grunnleggende strategi for å redusere inntak av protein er å begynne å behandle kjøtt som tilbehør i stedet for som en hovedrett. Dermed, hvor du vanligvis ville planlegge måltidet rundt forbruket av kjøtt, i stedet planlegge måltidet rundt forbruket av korn, frukt, grønnsaker og sunt fett - la kjøtt som en ettertanke.

Hvor lav er lav-protein?

Husk at lav-protein ikke betyr et ubetydelig beløp. Kroppen din trenger protein for å bygge og reparere vev, så ikke frata den denne viktige ressursen. Du må finne en balanse mellom drivstoff kroppen din og beskytte nyrene. Generelt sagt, er tilstrekkelig for behovene til de fleste forbruk på minst 40 til 60 gram protein pr dag.

Husk å bytte Kalorier

I kutte ned på forbruket av protein, husk at du også vil være å kutte ned på totale daglige kalorier. Med mindre du har tenkt å kutte kalorier på denne måten, må du huske å erstatte tapte kalorier med ekstra mat som inneholder enten karbohydrater eller sunt fett. Gode ​​carb kilder inkluderer frukt, grønnsaker og helkorn. Sunt fett kilder inkluderer noen animalsk fett, naturlig fett (som fett som finnes i en avocado), og oljer (fisk, lin, og olivenolje er tre sunne alternativer).