Digidexo.com

Nyresvikt Tegn og symptomer

Nyresvikt oppstår når nyrene er svekket av sykdom eller manglende evne i kroppen til å levere nok blod for dem å fungere skikkelig. Det er tre stadier av nyresvikt - akutt, kronisk og slutten scenen - og alle tre har unike tegn og symptomer.

Primær Symptom

Ett symptom assosiert med alle tre faser av nyresvikt er en sterkt redusert produksjon av urin. Dette tyder på at nyrene ikke fungerer som de skal og at væske og avfallsstoffer akkumuleres i kroppen, noe som fører til sekundære symptomer.

Akutt nyresvikt Symptomer

De viktigste symptomene på akutt nyresvikt er sterkt redusert urinmengde, hodepine, kvalme, oppkast, tretthet og smerter i korsryggen. Selv betraktet som den mest treatable form av nyresvikt, det vanligvis oppstår plutselig og kan være dødelig hvis den ikke behandles innen 48 timer.

Kronisk nyresvikt

Kronisk nyresvikt blir varslet med hyppig, men redusert produksjon av urin, tap av matlyst, svakhet, leggkramper, vedvarende hikke og kløende hud som lett får blåmerker.

Ende nyresvikt

Symptomer på end-stage nyresvikt inkluderer sterkt redusert urinmengde, hevelse i ansiktet, lemmer og magen, alvorlig apati og pust som lukter ammoniakk. Det krever vanligvis dialyse eller nyretransplantasjon for å bøte på.

Se etter tegn

Mens de sekundære symptomer på nyresvikt kan ofte være forbundet med mindre problemer, nøkkelen tegn å se etter er en kraftig nedgang i urinproduksjonen.