Digidexo.com

Om nondiabetic Nyresykdom

Nyresykdom er gradvis tap av nyrefunksjon for en rekke årsaker. Diabetes-forårsaket renal sykdom er en av de mest vanlige typer av nyresykdommer ute. Men det er mange andre årsaker til nyresykdom, og de kan være like alvorlig som diabetes.

Nyre struktur og funksjon

Nyrene dine vitale organer formet som bønner som ligger i nærheten korsryggen. De har hver sin egen nyrearterien, som bringer blod inn i nyrene for filtrering. Ved hjelp av blodtrykket og et nettverk av små blodkar, du Nyrene fjerner avfallsstoffer fra blodet og la næringsstoffer for å bo. Når blodet har filtrert, etterlater det nyrene gjennom nyrevenen og går tilbake i sirkulasjon. De avfallsprodukter, som inkluderer urea, overskudd av vann og overskytende sukker, blandes sammen for å skape urin. Urinlederne, tynne rør som kobler nyrene til blæren, tegne urin i blæren for lagring.

Nedsatt sykdom og diabetes

Nyre-sykdom er den gradvise tap av funksjon i en eller begge av nyrene. Det er ofte symptomfri før den har kommet i noen tid. Diabetes er oppbygging av sukker i blodet på grunn av insulin vanskeligheter. Diabetes og nyresykdom er ofte knyttet fordi for mye sukker i blodet ditt tvinger nyrene jobbe hardere for å filtrere det fra blodet. Over tid kan det ødelegge de små blodårene i nyrene og føre til nyresykdom. Dette er så sannsynlig at hvis du er diagnostisert med diabetes, vil legen din nesten helt sikkert gjøre en full workup på nyrene og fortsette å overvåke dem nøye for tegn på sykdom.

Nondiabetic Nyresykdom

Så mye som diabetes og nyresykdom er koblet sammen, det er mange andre årsaker til nyresykdom. En av de mest vanlige årsaker til renal sykdom er hypertensjon, eller høyt blodtrykk. Høyt blodtrykk setter ublu mengder press av veggene i blodårene, inkludert de i nyrene. Dette kan føre til skade på nyre essensielle blodårene og gjør filtrering mindre effektiv. En annen hyppig årsak til nyresykdom er nyre infeksjon, noe som kan føre til irreversible skader på disse delikate organer. Det er også mange arvet nyresykdommer som kan forårsake nyresykdommer, er den mest utbredte av dem blir polycystisk nyresykdom.

Symptomer

Nondiabetic nyresykdom er preget av uvanlig væskeretensjon, spesielt rundt øynene og ekstremiteter. Du kan også legge merke til at du begynner å tisse mye oftere eller at urinen kommer ut mørkere eller smellier enn vanlig. Nondiabetic nyresykdom bringer også på anemi og en opphoping av avfall i blodet, slik at du kan føle deg svakere enn vanlig eller blåmerke mye lettere.

Behandling

Når helsepersonell diagnoser nondiabetic nyresykdom, er første skritt for å få den underliggende tilstanden under kontroll. Hvis det er høyt blodtrykk, betyr det en endring i kosthold, mer mosjon og kanskje noen reseptbelagte medisiner hjelp. Hvis sepsis eller infeksjon er et problem, vil behandlingsplanen starte med å rydde den tilstanden opp. Likevel, nesten alle nyresykdom tilfeller blir ikke diagnostisert før mye skade har blitt gjort. Hvis du har nådd det stadiet der nyrene har mistet mye av funksjonalitet, kan du få foreskrevet dialyse og reseptbelagte medisiner for å bidra til å erstatte denne funksjonen. I de verst tenkelige scenarier, kan du kreve en nyretransplantasjon.