Digidexo.com

Nedsatt Diet og oppskrifter

Pasienter som har kronisk nyresykdom kan bli bedt om å gjøre endringer i kostholdet som vil bidra til å kontrollere mengder av kalorier, protein og natrium som er konsumert. Ved hjelp av nyre diett oppskrifter kan hjelpe nyresykdom pasienter unngå å konsumere for mange av de matvarer som kan forårsake væskeretensjon, forhøyet blodtrykk og økt arbeidsbelastning på nyrene.

Redusere inntak av natrium

For mye natrium kan føre til hypertensjon (høyt blodtrykk) og væskeretensjon som kan føre til hevelse, ubehag og selv kortpustethet hvis det er alvorlig. The National Kidney Foundation har en kokebok som omfatter nyre diett oppskrifter som hjelper nyresykdom pasienter redusere mengden av natrium de forbruker. I tillegg til å bruke salterstatninger, anbefaler National Kidney Foundation bruker krydder og krydder som ikke inneholder natrium å legge smak til maten. Noen krydder og krydder som kan brukes inkluderer kanel, dill, ingefær, persille, sennepspulver, salvie og timian.

Natrium inntak kan også reduseres ved å unngå mat som er høy i natrium. National Kidney Foundation lister røkt kjøtt, bearbeidet ost, chips, pretzels og saltet nøtter som å ha høye nivåer av natrium. Selv matvarer som ikke har en salt smak kan være høy i natrium. Disse matvarer inneholder relishes, biff sauser, pakket og bearbeidet mat, og restaurant mat. Tilberede måltider hjemme med ferske råvarer kan hjelpe nyresykdom pasienter unngå å konsumere for mye natrium.

Kontrollerende Protein Intake

Ifølge National Institutes of Health, er en lav-protein diett brukes til å hjelpe folk med nyresykdom bremse utviklingen av tilstanden. Redusere inntak av protein kan bidra til å redusere arbeidsbelastningen på nyrene, så bruker oppskrifter for lav-protein retter kan bidra til å bedre håndtere kronisk nyresykdom. NIH informasjon om nedsatt diett viser at nyresykdom pasienter bør få mesteparten av sine kalorier fra komplekse karbohydrater. Fordi en lav-protein diett kan føre til vitaminmangel, tap av noen av de essensielle aminosyrer, og mangler i kalsium og jern, bør nyresykdom pasienter konsultere med en lege eller ernæringsfysiolog for å finne ut om kosttilskudd er nødvendig.

Nyre Diet Oppskrifter

Pasienter med nyresykdom bør arbeide med en registrert kostholdsekspert eller ernæringsfysiolog for å tenke ut et måltid plan som gir tilstrekkelig næring uten å overbelaste nyrene med protein eller natrium. Flere kokebøker er tilgjengelig spesielt for folk som er ute for nyre diett oppskrifter. The National Kidney Foundation kokebok kalles "Living Well på dialyse", og er tilgjengelig på nettet. For kokker som foretrekker kokebøker i papirkopi format, er det også en renal kosthold kokebok som heter Cooking for David: En kulinarisk Dialyse Cookbook. Den kan kjøpes fra store bokhandlere og nettbutikker. Oppskriftene i disse bøkene har blitt testet og er egnet for nyresykdom pasienter som trenger å kontrollere sitt inntak av protein, natrium og kalorier.