Digidexo.com

Effekten av koffein på Acne

Effekten av koffein på Acne


Å ha en kopp kaffe om morgenen er ikke nødvendigvis kommer til å slå et ansikt til en akne pit, men overdreven koffein på regelmessig basis kan forverre en rekke plager. Koffein er også funnet i flere elementer enn man tror, ​​og heller enn perking opp folk, kan gjøre dem lei og gretten.

Effekter

Selv om ingen vitenskapelige bevis finnes for å bevise direkte at koffein forårsaker akne, kan en kobling eksisterer mellom de to. Stresshormoner er økt med koffein, som er produksjon av talg i talgkjertlene. Talgkjertler, hvor hårsekker er festet, utskiller talg og oljer som kan føre til akne.

Identifikasjon

Acne viser seg som små eller store humper, vanligvis i ansiktet. Man trenger ikke lide av tonn av disse humper, men kan ha akne i små flekker. Akne dukker opp når talgkjertel overproduces og sebum blander seg med bakterier i hårsekkene. En plakett er opprettet som tetter hårsekkene og gjør et brak. Hudormer oppstår når sebum kommer ut av brak; når sebum finnes i bump, folk får whiteheads. Humpene varierer i alvorlighetsgrad fra kviser til pustler.

Misforståelse

Koffein finnes i flere matvarer enn bare kopp kaffe om morgenen. Te har en sunn dose av koffein, og selv drikker som er merket «koffeinfri» vil ha noen spor av det. Sjokolade, brus, varm kakao, pulverisert avkjølt te, sjokolade pudding eller frokostblandinger og mange energidrikker alle inneholder koffein. Unngå koffein, derimot, er ikke slutten alt å erobre akne.

Forebygging / løsning

En generell sunn diett som utelukker høyt inntak av koffein, eller koffein i det hele tatt, er den beste måten for å unngå kviser. Anbefalte matvarer inneholder friske sitrusfrukter, ikke-stivelsesholdige grønnsaker, hele korn, brun ris og masse vann. En acne-fri diett bør også være høy i protein og lite karbohydrater. De valgte proteiner bør bestå av fisk, fjærkre, belgfrukter og ikke-fett kjøtt. En tykk, fett-rimmed biff, eller andre proteiner høy i mettet fett, kan gjøre huden fet og ha et felt dag tetter porene.

Advarsel

Selv om koffein er ikke den viktigste årsaken bak akne, kan store doser til slutt ha en skadelig effekt på resten av kroppen. Koffein setter en demper på leveren, som påvirker dens evne til å rense kroppen for giftstoffer. Det kan også intensivere PMS hos kvinner og bidra til høy angst, humørsvingninger, irritabilitet og forstoppelse.