Digidexo.com

Alle former for demens og deres symptomer

Alle former for demens og deres symptomer


Demens er en av de raskest voksende sykdommer i verden. Anslagsvis 24 millioner mennesker over hele verden er berørt. Flere ofte enn ikke, det er en aldersrelatert tilstand, så dette tallet er forventet å øke betydelig innen år 2040. Ikke alle former av sykdommen er aldersrelatert, men deres resulterende symptomene ligner.

Identifikasjon

Hukommelsestap, forvirring og nedsatt motor-ferdighet funksjon er vanlige symptomer assosiert med demens. Den gjennomsnittlige alderen for utbruddet er 65 til 85 år gammel. Det er en progressiv sykdom, noe som betyr at symptomene blir stadig verre over tid. Laboratorieprøver og hjerneskanning ikke er i stand til å identifisere tilstedeværelsen av denne sykdommen. En markert endring i normale atferd som involverer hukommelse, oppmerksomhet span, dømmekraft, språkferdigheter og motorisk funksjon er kriteriene som brukes i diagnostisering av denne tilstanden. I noen tilfeller kan demens bli delvis herdet eller herdet fullstendig, avhengig av dens opprinnelse, alvorlighetsgraden og fasen av progresjon.

Funksjon

Demens er forårsaket av den gradvise døende celler i løpet av av hjernebarken område av hjernen. Dette er området ansvarlig for kognitiv funksjon som står for de merkbare nedgangen i hukommelse, dømmekraft og orientering. Saker hvor nedgangen er irreversible er vanligvis aldersrelatert.

Visse sykdommer kan bidra til onslaught av demens. De som påvirker blodtilførselen til hjernen, tumormasser, metabolske ubalanser, eller infeksjon bidrar til skadelige effekter hadde på cellene i hjernebarken regionen. Folk som har opplevd traumatiske hjerneskader også kjøre risikoen for celleskader avhengig av hvilke områder av hjernen som er berørt.

Typer

Den vanligste typen demens er Alzheimers sykdom. Denne lidelsen er vist å kjøre i familier, og er mistenkt for å være arvelig. Unormale protein innskudd i hjernens frontallappen forårsake celler i dette området for å dø. Lavere enn normalt neurotransmitter kjemikalier i hjernen også spille en rolle i den degenerative prosessen. Lewy legeme demens er også forårsaket av protein innskudd som akkumuleres i hjernens nerveceller. Som Alzheimers sykdom, er Lewy legeme demens progressiv og irreversibel, påvirker konsentrasjon, hukommelse, språk og tankeprosesser.

Demens som skyldes dårlig blodsirkulasjon nivåer i hjernen kalles vaskulær demens. Disse karakteriseres ved en serie av små slag som forårsaker skade på blodkaret og gradvis drepe av hjerneceller. En mer direkte årsak til hjernecelleskader oppstår i alkoholrelatert demens. Selv ikke en reversibel tilstand, kan fortsatt skade stoppes når en person slutter å drikke.

En nedgang i motoriske ferdigheter funksjon er oftest assosiert med Parkinsons sykdom symptomer. Symptomer inkluderer skjelvinger, lem stivhet og talevansker. Onslaught av demens kan, eller ikke kan oppstå med Parkinsons, og vanligvis utvikler seg senere når den gjør det.

Behandlingsmetoder

Behandlingsmetoder for demenslidelser fokusere på å kontrollere symptomer på sykdommen. Behandlingsalternativene varierer avhengig av type lidelse. Å behandle årsaken til den underliggende sykdommen kan innebære å ivareta ernæringsmessige mangler, hormonelle ubalanser, narkotikainduserte effekter eller tumorrelaterte effekter. I tilfelle av vaskulær demens, noe som reduserer sannsynligheten for gjentatte slag er av primær betydning. For irreversible lidelser, bremse utviklingen av sykdommen er omtrent det eneste løpet av behandlingen tilgjengelig. Degenerative aspekter ved demens ofte krever en person til å få hjelp med å utføre vanlige, hverdagslige oppgaver. Tilstander som Alzheimers kan utvikle seg til det punktet av fullstendig avhengighet, som krever en vaktmester til stede til enhver tid. Medisinering og atferdsterapi er de mest brukte metoder for behandling av milde og moderate former for demens.

Forebygging / løsning

Som Alzheimers er den mest utbredte formen for demens, småblødninger tidlige faresignaler kan bidra til å bremse angrep og progresjon av sykdommen. Selv om dette er en aldersrelatert tilstand, og hukommelsestap er en naturlig del av aldringsprosessen, er hukommelsestap til et punkt der en person er i stand til å utføre hverdagslige oppgaver ikke er en normal del av aldring. Oppgaver som er kjent bør forbli kjent. Noen som er ute av stand til å utføre en kjent oppgave, eller har problemer med å utføre den oppgaven, kan være stille noen tidlige faresignaler. En endring i resonnement eller dom, ofte sett i hvordan en person kjoler - iført vinterklær i sommer, eller vice versa - misplacing ting i merkelige steder, eller problemer med å finne sin vei rundt kjente innstillinger er alle advarsler tegn som kan tyde symptomer av demens.