Digidexo.com

Er bløt vann trygt å drikke?

Vann er enten myke eller harde basert på de oppløste elementer den inneholder. Hardt vann er vanskelig å bruke med såpe fordi det går ikke opp et skum, men bløtt vann har en tøffel følelse og kan smake salt. Ikke alle myke eller bløtgjort vann er den samme, og noen former for bløtgjort vann vil være tryggere å drikke enn andre.

Identifikasjon

Bløtt vann inneholder relativt lave mengder av oppløst kalsium eller magnesium. Hardt vann kan mykes ved utveksling av natrium-eller kaliumioner for hardhets mineraler.

Natrium

Natrium tilsettes vann som mykner kan ha negative helseeffekter for noen folk på en lav natrium diett. Mengden av natrium tilsettes ved vann myknere kan variere betydelig.

Kalium

Sammenlignet med natrium, kalium er mindre sannsynlighet for å ha spesifikke helseeffekter, og det er tryggere for miljøet. Imidlertid, kaliumklorid salt som brukes til avkalkning av vannet er mye mer kostbare enn natrium.

Funksjoner

Ifølge Dr. Andrew Weil, er myknet vann ikke ideelt for drikkevann eller matlaging. Det er imidlertid akseptabelt for bading og vaskeri. Dr. Weil foretrekker destillert vann til drikke.

Omvendt osmose

Vann som mykes opp av omvendt osmose (RO) ikke inneholder forhøyede nivåer av oppløste salter, og det ikke utgjør den potensielle helserisikoen ved vann myknet på andre måter. Fordi omvendt osmose resulterer i svært bløtt vann, vil mange brukere legge herdere til deres RO vann.