Digidexo.com

Hva er farene ved å drikke Tea & Coffee?

I moderate mengder, kaffe og te har en adrenalin boost, stimulering og økt årvåkenhet. De viktigste farene ved kaffe og te kommer fra den psykoaktive stoffet kjent som koffein.

Effekter

Avhengighet til koffein utvikler raskt og krever mer koffein for å kompensere for kroppens bygget opp toleranse. Dette fører ofte til en konstant tilstand av årvåkenhet som inkluderer angst, humørsvingninger, irritabilitet og depresjon.

Advarsel

Abstinenssymptomer kan vare 1 til 5 dager og topper etter 48 timers bruk. Bivirkninger er tretthet, døsighet, hodepine, migrene, kvalme og magesmerter.

Betraktninger

The American Journal of Obstetrics and Gynecology uttalt at forbruker 200 mg eller mer av koffein øker risikoen for spontanaborter betydelig hos gravide kvinner. I tillegg er koffeinholdige kaffe og te anbefales ikke for barn, eldre og personer med høyt blodtrykk.

Funksjoner

Mengden koffein er forskjellig i kaffe og te. En kopp kaffe inneholder 115 mg koffein, mens en kopp svart te har 40 mg. Koffeinfri kaffe har en redusert mengde på 4 mg, og urte-te er koffein-fri.

Løsninger

Stokk med en moderat forbruk av ikke mer enn to kopper kaffe eller te om dagen. Prøv å redusere inntaket sakte og vurdere å drikke "sunnere" valg av koffein som grønn te eller Yerba Mate.